Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases spēlētāja Aleksandra Cauņas komandas biedram Maskavas CSKA vienībā, Zviedrijas izlases pussargam Rasmusam Elmam konstatēta reta un sportista dzīvībai pat bīstama slimība, atklājusi komandas vadība.

"Elms ir slims un nevar trenēties. Tiklīdz viņš palielina slodzi, sāk asiņot," aģentūrai "Itar-TASS" atklājis CSKA kluba prezidents Jevgeņijs Giners. "Pastāv varbūtība, ka viņš vispār pārstās spēlēt."

Kāda tieši slimība 26 gadus vecajam zviedram konstatēta, Giners neatklāja, vien piebilda, ka pasaulē ar to sirgst vēl apmēram 10 futbolistu, no kuriem deviņi jau ir pametuši sportu. "Ja viņš atļausies kādreiz vēl spēlēt, riskē kļūt par invalīdu un var pat nomirt," norāda CSKA prezidents. "Mēs viņu ārstējām Zviedrijā un Krievijā. Kaut kādā brīdī Rasmuss sajutās labāk, taču spēlēt tik un tā nevarēja, jo viņam injicēja hormonu preparātus, kas futbolā tiek uzskatīti par dopingu."

Oktobra nogalē CSKA ārsts Šahbudins Kerimovs paziņoja, ka pussargam ir hroniska zarnu saslimšana. Sliktas pašsajūtas dēļ Elms šosezon vēl nav aizvadījis nevienu spēli.

Maskavas CSKA Elms pievienojās 2012.gadā. Kopumā viņš vienības labā aizvadījis 47 spēles, kurās guvis piecus vārtus, kļuvis par divkārtēju Krievijas čempionu, divkārtēju Krievijas kausa un Superkausa ieguvēju. Līgums ar CSKA zviedru hokejistam noslēdzas 2015.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!