Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ēģiptiešu futbola fans Muhameds Nufals ceļu uz Krieviju, uz Pasaules kausa finālturnīru, nolēmis mērot ar velosipēdu un jau uzsācis savu braucienu.

24 gadus vecais futbola cienītājs braucienu iesāka Kairā, kur Tahrira laukumā uz atvadām noskūpstīja savu mammu un devās vairāk nekā piecus tūkstošus kilometrus garajā ceļā, ziņo aģentūra "Reuters".

Viņš cer 65 dienu laikā caur Jordāniju, Bulgāriju, Rumāniju, Moldovu un Ukrainu nonākt Krievijā, lai klātienē atbalstīti Ēģiptes izlasi, kas pirmo reizi 28 gadu laikā spēlēs Pasaules kausa finālturnīrā. Caur Sīriju tur notiekošā kara dēļ Nufals gan nebrauks, šo teritoriju, tāpat kā Irāku, viņš pārlidos lidmašīnā.

"Tā ir lieliska iespēja apskatīt jaunas zemes un uzzināt jaunas lietas," saka uzņēmīgais ēģiptietis. "Tas būs kaut kas vairāk nekā brauciens uz pasaules čempionātu. Ja es gribētu vienkārši nokļūt uz turnīru, tad, protams, būtu izvēlējies lidmašīnu."

Sev līdz Nufals ved velosipēda rezerves daļas, papildus telefonu, akumulatorus un telti, ko izmantos gadījumos, ja neizdosies atrast lētu hosteli vai atsaucīgu svešinieku, kas atļaus viņam pārnakšņot mājā. Ceļojuma sākumā Nufalu pavadīja neliela draugu grupa, un viņš cer, ka brauciena laikā viņam radīsies daudz jaunu paziņu.

Ēģiptes izlase Pasaules kausa finālturnīrā ielozēta A grupā, kurā spēlēs arī mājiniece Krievija, Saūda Arābija un Urugvaja. Pirmo maču Ēģipte aizvadīs 15. jūnijā Jekaterinburgā pret Urugvaju, tad 19. jūnijā Sanktpēterburgā spēlēs ar Krieviju, bet 25. jūnijā Volgogradā — ar Saūda Arābiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!