Foto: FC Viktoria Plzeň
Pilzenes "Viktoria" futbola klubs Čehijā izveidojuši oriģinālus un atšķirīgus rezervistu soliņus alus skārdeņu formā.
Sadarbībā ar alus darītavu "Gambrinus" futbola kluba "Viktorija" stadionā uzstādīti jauni un oriģināli rezervistu soliņi, kas aprīkoti ar ērtiem, apsildāmiem ādas sēdekļiem. Tāds pat rezervistu soliņš izveidots arī pretinieku komandai, kas ieradīsies Pilzenē uz izbraukuma spēlēm.

"Šī ir mūsu kopīga ideja un es esmu ļoti priecīgs, ka mums izdevās to realizēt. Šī ir diezgan unikāla konstrukcija un es atļaušos apgalvot, ka tādas nav nevienam citam futbola klubam," saka "FC Viktoria Plzen" ģenerālmenedžeris Ādolfs Šadeks.

Alus darītavai, kas atrodas netālu no stadiona, un futbola klubam "Viktoria" ir sena kopīga vēsture – viens no leģendārajiem kluba spēlētājiem Staņislavs Štruncs pēc sporta karjeras beigām pārgāja strādāt uz "Gambrinus".

"Alus un futbols sader kopā. Mēs palīdzam "Viktoria" faniem gūt prieku no futbols, uzmundrinām viņus. Godinot izcilo "Viktoria" spēlētāju Staņislavu Štruncu viņa 75. dzimšanas dienā, kurš vēlāk kļuva par lielisku kolēģi mums alus darītavā, mēs dāvinām futbola klubam šos soliņus," saka "Gambrinus" pārstāvis Zdeneks Polāks.

Konstrukcijas uzbūvēšana ilga četras nedēļas, bet tās sagatavošana prasīja vairākus mēnešus. Tajā izmantotas divas tonnas metāla un 300 kvadrātmetri alumīnija.

"Protams, nevienam spēlētājam nepatīk sēdēt uz rezervistu soliņa, jo tu vienmēr gribi būt laukumā, taču mūsu komandā ir vairāk futbolistu nekā tie 11, kas ir laukumā, tāpēc ir ļoti patīkami, ka rezervistiem izveidoti tik ērti apstākļi," saka uzbrucējs Milans Petržela.

Pirmo reizi jaunās "skārdenes" komanda iemēģinās šīs nedēļas nogalē, gan Čehijas čempionāta spēlē uzņems Prāgas "Dukla" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!