Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Memfisas "Grizzlies" basketbolisti paši samaksās galvenajam trenerim Deividam Fizdeilam piespriesto sodu par tiesnešu kritizēšanu pēc izslēgšanas turnīra spēles pret latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs".

Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē "Grizzlies" izbraukumā ar 82:96 piekāpās "Spurs" vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-2.

Fizdeils šajā mačā bija neapmierināts ar tiesnešu darbību un nekautrējās pēc mača soģus kritizēt. Arbitru darbu speciālists nosauca par neprofesionālu un nepieņemamu, pēcspēles preses konferencē zaudējot arī savaldību.

NBA nav pieņemts publiski kritizēt tiesnešus, bet pēc saviem izteikumiem Fizdeils saņēma 30 000 dolāru (28 000 eiro) sodu.

Pēcāk ESPN vēstīja, ka šo sodu, solidarizējoties ar treneri, samaksās paši "Grizzlies" basketbolisti.

"Jau uzreiz pēc tam teicām trenerim, ka sodu samaksāsim viņa vietā un viņam tas nebūs jādara," izteicās viens no "Grizzlies" līderiem Maiks Konlijs.

Šīs sērijas nākamais mačs Memfisā norisināsies jau ceturtdien.

"Spurs" NBA regulārajā čempionātā izcīnīja 61 panākumu 82 spēlēs, kas komandai deva otro vietu Rietumu konferencē un visā līgā, atpaliekot tikai no Goldensteitas "Warriors", kam bija par sešām uzvarām vairāk. Tikmēr "Grizzlies" ar 43 uzvarām ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas turnīrā. Biedriņš savulaik "play-off" mačos pārstāvēja Goldensteitas "Warrors" vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!