Foto: PantherMedia/Scanpix
Pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas notiek Ķīnā, ir satikušās bērnības draudzenes, kuras nebija viena otru redzējušas 12 gadus, ziņo Olimpiskās kustības mājas lapa.

Filipīniešu vingrotāja Ava Lorēna Verdeflora un singapūriešu šāvēja Martina Lindsija Velozo draudzējās, līdz Verdefloras ģimene pārcēlās no Singapūras uz ASV, kad meitenei bija trīs gadi.

Ģimenes turpināja sazināties, bet meitenes sāka nodarboties ar sportu, un abas izcīnīja tiesības pārstāvēt savu valsti jaunatnes Olimpiādē Ķīnā - 15 gadus vecā Verdeflora startē vingrošanā, bet 14 gadus vecā Velozo - šaušanā.

"Man šķita, ka es vienu dienu redzēju Avu Lorēnu, bet nebiju pārliecināta un negribēju nonākt neveiklā situācijā, uzrunājot citu personu, bet Ava ar mammu divreiz biaj atnākušas uz manu dzīvokli, bet es biju prom, " saka Velozo. "Bet tad vienu dienu satikāmies pusdienu hallē, pavisam nejauši."

"Mēs bijām trīs gadus vecas, kad pēdējoreiz tikāmies, tāpēc neko daudz neatceros, bet bija ļoti jauki atkal satikties," saka Verdeflora.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!