Foto: Mango

Vairākus gadus pirms latviešu kampaņas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēlē iebalsot Zemgu Girgensonu, veselos septiņos šādos mačos piedalījās arī Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš. Vienā no šīm spēlēm Ozoliņš arī pamanījās izpelnīties noraidījumu.

NHL Zvaigžņu spēlēs valda nepiespiesta atmosfēra. Tās gala rezultāts spēlētājiem īpaši nerūp, un jebkāda veida izteikta centība vai agresija, to skaitā divu minūšu noraidījumu nopelnīšana, ir retums.

2000. gadā Kolorādo "Avalanche" pārstāvošais Ozoliņš "All-Star" spēlē atzīmējās ar noraidījumu par pretinieka ķeksēšanu ar nūju. Pēdējo gadu laikā tas ir viens no retajiem pārkāpumiem līgas Zvaigžņu spēlēs.

Laikrakstam "Denver Post" latviešu aizsargs gan izskaidroja savu nevainību notikušajā. "Man tiesnesis izskaidroja, ka spēle tuvojās tās beigām pārāk ātri un ka televīzijas kanāla pārstāvji vēlas tās gaitu mazliet nobremzēt. Tieši tā man viņš uz ledus pateica. Es izpelnījos noraidījumu, nevienam pat nepieskaroties."

Tobrīd Zvaigžņu spēlēs spēlētāji vēl tika dalīti pa kontinentiem. Attiecīgajā 2000. gada mačā Ozoliņa pārstāvētā Pasaules komanda ar 9:4 pieveica Ziemeļamerikas hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!