Foto: F64

Andris Biedriņš ir viens no Latvijas basketbola labākajiem centra pozīcijas spēlētājiem, tāpēc viņa lēmums neturpināt savu salīdzinoši īso karjeru radījis daudzu līdzjutēju neizpratni, bet viņa bijušais komandas biedrs Latvijas izlasē un labs draugs Kaspars Bērziņš intervijā raidījuma "Hattrick" vadītājam Valdim Valteram pastāstīja, ka Biedriņa dzīvē daudz svarīgāku lomu spēlē ģimene un veselība.

Šobrīd 31 gadu veco Biedriņu 2004. gadā NBA draftā Goldensteitas "Warriors" komanda izvēlējās ar 11. numuru. Savu pēdējo spēli viņš aizvadīja 2013.gadā Jūtas "Jazz" rindās, bet kopš tās reizes informācijas par viņa gaitām bijis maz. 2015.gada decembrī spēlētājs pauda, ka nevar apsolīt atgriešanos laukumā.

"Mēs esam labi draugi, mēs regulāri pie viņa tiekamies. Viņš ir laimīgs cilvēks ar bagātu ģimeni," intervijā Valteram stāstīja Bērziņš. "Tagad viņu ir grūti dabūt ārpus ģimenes."

"Viņu ļoti interesē basketbols, kā jau jebkuru, kurš visu dzīvi tajā pavadījis. Vienmēr man prasa, kāpēc Andris nespēlē, un es atbildu: Kas ir galvenais dzīvē? Tā ir veselība un ģimene. Spēlējot basketbolu, tu zaudē veselību un cieš ģimene. Es nezinu, kā es rīkotos Andra vietā, bet es uzskatu, ka viņam ir viss, ko dzīvē var vēlēties," pastāstīja Bērziņš.

Bērziņš apstiprināja, ka Biedriņš neapšaubāmi dzīvo laimīgu dzīvi.

Savā NBA karjerā Biedriņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Biedriņa labākā sezona bija 2008./2009. gadā, kad viņš vidēji spēlē guva 11,9 punktus un izcīnīja 11,2 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!