Foto: AFP/Scanpix
Pazīstamā ukraiņu boksera Vladimira Kļičko treniņu partneriem esot ļoti stingrs režīms, par tā neievērošanu pienākoties soda naudas, bet nedēļā sparingpartneri saņemto ap 1500 ASV dolāriem, vēsta ukraiņu masu mediji.

Viens no Kļičko regulārajiem treniņu partneriem ir Latvijas bokseris Mairis Briedis, kurš šajās nodarbībās gatavojas savām cīņām.

Kļičko treniņnometnes nosacījumus izveidoja Emanuels Stjuards vēl 2004.gadā. Noteikumi paredz, ka bokserim darba dienās sporta zālē jāierodas pulksten 7 no rīta. Nokavēji kaut minūti – soda nauda 150 dolāri. Katra boksera ierašanās tiek fiksēta ar atzīmēšanos speciālā žurnālā.

Sparingu cīņas risinās četras reizes nedēļā pulksten 16:00 – pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās un piektdienās. Trešdienās pēc pusdienām sportisti var izvēlēties – doties vēl trenēties zālē vai ņemt atpūtu.

Kā norāda ukraiņu mediji, pēdējā treniņnometnē sparingcīņās Kļičko bija četri pretinieki – pirmos trīs raundus aizvadījis ukrainis Vjačeslavs Glazkovs, tad kārta bijusi Briedim, nākamos trīs raundus boksējies Maikls Šprota, bet kā pēdējais trīs raundus aizvadījis Stīvs Keningems.

Par vienu nedēļu treniņnometnē ar Kļičko sportisti saņemot 1500 ASV dolārus.

Pēdējā sparinga cīņa ar Kļičko neveiksmīga bijusi 29 gadus vecajam Semam Sekstonam, kurš piedalījies vienā no cīņām un aizvietojis regulāros boksera sparingpartnerus. Lai gan šajās cīņās sportisti izmanto aizsargmaskas, britu bokseri tas nav glābis – viņam salauzts deguns un stipri cietusi arī seja.

Sekstonam pēc šīm cīņām bija paredzēts doties uz sava labākā drauga kāzām, ko viņš sava "sadauzītā" izskata dēļ neizdarīja. Tomēr Kļičko sapratis sava treniņu partnera sāpi un uztaisījis speciālu, savu video apsveikumu jaunlaulātajiem. Jaunais pāris bijis patīkami pārsteigts, saņemot video apsveikumu no pasaules labākā boksera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!