Krievijas futbolā izraisījies pamatīgs skandāls - Krievijas izlases jaunie futbolisti Aleksandrs Kokorins un Pāvels Mamajevs esot iespaidīgi izklaidējušies populārā un dārgā Montekarlo naktsklubā, par ko dzimtenē saņēmuši bargu nosodījumu, ziņo izdevums "RUS Monaco".

Naktsklubā "Twiga", kas iecienīts krievu tūristu un rezidentu vidū, vakarā, kad tur atpūtās futbolisti, tika ienestas 500 pudeles šampanieša "Armand de Brignac" 250 tūkstošu eiro vērtībā, turklāt dzērieni ienesti klubā Krievijas himnas pavadījumā. Galdiņa rezervācija vien šai klubā maksā 1000 eiro, norāda portāls "Life.ru".

Futbolisti gan apgalvo, ka viņiem ar šo ballīti neesot nekāda sakara, un abi tai laikā naktsklubā atradušies sagadīšanās pēc.

Video, kas uzņemts ballītes laikā, redzamas arī abu futbolistu dzīvesbiedres, kas dejo uz dīvāniem.

"Būtu muļķīgi noliegt, ka mēs šajā iestādē bijām," aģentūra TASS citē Kokorinu. "Tas bija pirms četrām, piecām dienām. Visi, kas zina šo vietu, var apstiprināt, ka tur vienmēr ir daudz krievu apmeklētāju. Tā bija arī toreiz. Kāds kaut ko svinēja, bet mēs tur vienkārši bijām klāt. Protams, visi redzēja pasūtītās pudeles, dzirdēja Krievijas himnu, bet kāpēc to visu pierakstīt mums? Mums nav nekāda sakara ar rēķiniem par šo vakaru un to pasākumu, turklāt par to summu, kas figurē medijos, var nopirkt ne tikai šampanieti, bet visu to klubu."

Futbolistus aizstāvējis kluba īpašnieks, bijušais F-1 boss Flavio Briatore. "Šie divi puiši, Kokorins un Mamajevs, atnāca uz "Twiga" pavakariņot ar savām dzīvesbiedrēm, un pēc maltītes palika klubā uzpīpēt ūdenspīpi," savā "Instagram" kontā ierakstījis Briatore. "Klubā notika privāta ballīte, ko organizēja kaut kādi krievi. Viņi atpazina futbolistus un sāka viņiem sūtīt šampanieti un palūdza dīdžeju nospēlēt Krievijas himnu. Pēc tam arī citi krievu klienti gribēja parādīt cieņu futbolistiem un sūtīja vēl šampanieti, tāpēc Kokorina un Mamajeva galdiņš bija pilns ar pudelēm. Jautrākais ir tas, ka šie puiši nelieto alkoholu."

Pēc skandāla Kokorins ierobežojis piekļuvi savam "Instagram" kontam, bet Mamajevs savējo vispār izdzēsis, tāpat kā viņa sieva Alana.

Futbola klubi jau sodījuši savus spēlētājus - Kokorins pārcelts uz Sanktpēterburgas "Zeņit-2", bet Mamajevs - uz "Krasnodar" jauniešu komandu. Abiem draud arī ievērojams naudas sods.

"Futbola klubs "Zeņit" ir sarūgtināts par incidentu ar mūsu spēlētāja Aleksandra Kokorina līdzdalību. Diemžēl krievu futbolisti bieži nonāk skandalozās situācijās sabiedriskās vietās mēra sajūtas un kultūras trūkuma dēļ. Mēs veicam paši savu notikušā izmeklēšanu. Ņemot vērā visa Krievijas futbola reputācijai nodarīto kaitējumu, esam nolēmuši pārcelt Kokorinu uz "Zeņit-2" un piespriest viņam apjomīgu naudas sodu," teikts kluba paziņojumā.

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko norādījis, ka katrs laiku pavada "atbilstoši savam uzvedības līmenim", un solīja šo incidentu ar Montekarlo nakstklubu ņemt vērā, izvērtējot potenciālos valstsvienības kandidātus nākotnē.

Savukārt populārais TV vadītājs Andrejs Malahovs tviterī komentējis, ka abi futbolisti jau nedēļu "kož" pie "Monte-Carly Bay" viesnīcas baseina.

Дорогая, они как неделю бухают у бассейна в отеле Monte-Carlo Bay. Только ленивый мне про них не рассказал #лето https://t.co/EO9oCw7xAf
Андрей Малахов (@a_malahov) July 5, 2016

Kā zināms, Krievijas izlase no 2016. gada Eiropas futbola čempionātā izstājās jau pēc grupu turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!