Foto: RIA Novosti/Scanpix
Vairāki Krievijas ūdenspolo izlases pārstāvji Budapeštā, kur notiek pasaules čempionāts ūdens sporta veidos, sacensību arēnā vēlējušies ieiet ar krekliņiem, uz kuriem attēlota PSRS simbolika, vēsta ārzemju masu mediji.

Vairāki Krievijas komandas treneri uz peldbaseinu devušies krekliņos, uz kuriem bijis uzraksts "CCCP" un piecstaru zvaigzne. Tomēr Ungārijas policijas pārstāvji, kas pie ieejas arēnā veic drošības pārbaudes, lūgusi Krievijas komandas pārstāvjiem krekliņus novilkt. Kā paskaidrojuši policisti, Ungārijā padomju simbolika ir aizliegta ar likumu un pielīdzināta nacistu simbolikai.

Kā ziņo Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti", Krievijas delegācijas pārstāvji bilduši, ka tādējādi vajadzētu liegt arī Ziemeļkorejas, ASV un Ķīnas karogus, uz kuriem attēlotas zvaigznes. Tomēr Ungārijas policisti pieklājīgi lūguši novilkt kreklus un pabrīdinājuši Krievijas pārstāvjus, ka par šādu pārkāpumu var draudēt ne tikai naudas sods, bet arī akreditācijas atņemšana un pat izraidīšana no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!