Foto: Moscow 2013 LOC
Leģendārais amerikāņu vieglatlēts, pasaules rekordists, Maiks Pauels cer kvalificēties 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm un pat izcīnīt tajās medaļu, kļūstot par pirmo sportistu, vecāku par 50 gadiem, kam tas izdevies, raksta "Idaho State Journal".

"Izcīnīt medaļu 50 gadu vecumā ir tas pats, kas kļūt par čempionu," saka 51 gadu vecais Pauels. "Man ir jāsasniedz iespējami labākā fiziskā forma, un galvenais šobrīd ir veselība."

1988. un 1992. gada olimpiskajās spēlēs Pauels izcīnīja olimpisko sudraba medaļu, pēc 1996. gada spēlēm, kurās viņš palika piektais, atvadījās no sporta, taču 2004. gadā vēl mēģināja iekļūt ASV izlasē, bet neveiksmīgi.

Gatavošanos Rio spēlēm Pauels uzsāka pagājušā gada aprīlī, kad tika uzaicināts uz Japānas televīzijas šovu kopā ar savu kolēģi Villiju Benksu. Viņiem bija jāsacenšas, un tas apaļīgajam un formu zaudējušajam Pauelam bija negaidīts pārsteigums.

"Man bija jāpiedalās sacensībās. Man sāpēja visas maliņas un es biju ļoti samulsis," atceras Pauels. "Tā uzsāku savu "Rokija" stāstu."

Diētas maiņa un nopietni fiziskie vingrinājumi, ieskaitot skriešanu un basketbola spēlēšanu, ļāva Pauelam trīs mēnešu laikā nomest 20 kilogramus liekā svara, taču sportists nedomā apstāties. "Manam organismam tas patīk, taču tas prasa laiku, lai es atkal kļūtu par pasaules līmeņa atlētu," viņš saka. "Taču es esmu pacietīgs."

"Es gribu ietekmēt jauniešus," piebilst Pauels. "Es gribu viņiem iemācīt noteikt mērķi, izveidot plānu, smagi strādāt un ticēt sev."

Lai kvalificētos olimpiskajām spēlē, Pauelam jāspēj aizlēkt 7,69 metrus tālu. "Ja es sasniegšu 8,22 metru atzīmi, es varu būt olimpiskais finālists," viņš norāda. "Nekad nav par vēlu sākt realizēt sapni."

Pasaules rekords, ko Pauels sasniedza 1991. gadā, bija 8,95 metri. Olimpiskās sudraba medaļas viņš ieguva par 8,49 un 8,64 metrus tāliem lēcieniem. Pasaules rekordu Pauels laboja 1991. gadā, aizlecot 8,95 metrus tālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!