Foto: AFP/Scanpix

Vašingtonas "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins Nacionālās Hokeja līgas (NHL) "All-Stars" spēlē iegūto "Honda" automašīnu ir ziedojis labdarībai - atdevis skolai, un aicinājis citus sportistus sekot viņa piemēram, vēsta vietējie mediji.

"Visi redzēja, kā es centos iegūt šo automobili," izcilo krievu hokejistu citē "The Washington Post". "Iespējams, kādu tas saniknoja, jo man taču jau pieder vairākas automašīnas. Taču es to uzreiz gribēju atdot labdarības fondam. Tā ir pareizi, un tas man daudz ko nozīmē. Esmu pārliecināts, ka pārējie puiši darīs tāpat."

"All Stars" spēles draftā Ovečkins tik ļoti centās palikt pēdējais, lai iegūtu šo automašīnu, ka "Honda" pārstāvji sazinājās ar hokejista aģentu, lai noskaidrotu, kas tam ir par iemeslu. Tiklīdz japāņu autoražotāja pārstāvji uzzināja Ovečkina plānus, viņi nolēma atdot mašīnu viņam.

Automašīna tiks bērnu hokeja skolai, kurā trenējas 10 gadus vecā Anna Šoba, ar kuru hokejistam izveidojusies draudzība - pagājušā gada rudenī viņš ar Dauna sindromu slimojošo meiteni aizveda uz "Capitals" spēli un vēlāk uz vakariņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!