Foto: AP/Scanpix/LETA
Izsolē par 2,05 miljoniem dolāru (1,72 miljoni eiro) pārdota pirmā melnādainā beisbolista, Bruklinas "Dodgers" leģendas Džekija Robinsona 1947. gada debijas sezonas forma, kas ir sporta retums, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Robinsona formas krekls bija viens no "Heroes of Sports" izsoles priekšmetiem, tam bija pievienota sportista atraitnes Reičelas vēstule, kurā viņa atklāj, ka šo kreklu Robinsons pēc izcilās debijas sezonas atstāja savā īpašumā. 1947. gada sezonā Robinsons tika atzīts arī par līgas labāko debitantu.

Šajā izsolē tika sasniegts arī sporta apavu pārdošanas rekords – par Maikla Džordana 1985. gadā valkātajām "Nike Air Jordan" tika samaksāti 55 tūkstoši dolāru (46 tūkstoši eiro), ziņo ESPN.

Līdz šim lielākā summa, kas izsolē samaksāta par pēckara laika sporta formām, bija 573 tūkstoši dolāru par Bruklinas "Dodgers" spēlētāja Sendija Kufaksa 1955. gada kreklu. Savukārt lielākā summa, kas jebkad samaksāta par sporta piemiņas priekšmetu, ir 4,415 miljoni dolāru (3,17 miljoni eiro), par ko 2012. gadā nosolīja Beibes Ruta kreklu no viņa debijas sezonas Ņujorkas 'Yankees" komandā 1920. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!