Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Izraēlas sporta ministres neapmierinātības no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles balsojuma saraksta izņemta valsts "Palestīna - okupēta teritorija".

Tīmekļa balsojumā izvēloties valsti, balsotājiem sākotnēji bija iespējams norādīt, ka viņu valsts ir "Palestīna - okupēta teritorija", tāpēc Izraēlas sporta un kultūras ministre Miri Regeva apsūdzēja NBA par "acīmredzamu iejaukšanos", kā arī "Izraēlas valsts sadalīšanas leģitimizēšanu".

Kā zināms, ASV prezidents Donalds Tramps decembrī atzina Jeruzalemi kā Izraēlas galvaspilsētu, neraugoties uz starptautiskās sabiedrības nostāju, ka Jeruzalemes statusa jautājums jāizšķir izraēliešu un palestīniešu sarunās.

"Vēlos izteikt savu neapmierinātību un prasu jums nekavējoties no valstu saraksta izņemt "Palestīna - okupēta teritorija"," teica Regeva.

Reaģējot uz šo, NBA valstu sarakstā veica labojumus uz "Palestīniešu teritorijas" un atvainojās par "nepareizu sarakstu".

"Mēs neveidojām valstu sarakstu. Tikko kā uzzinājām par kļūdu, saraksts tika papildināts," aģentūrai AFP pauda NBA pārstāvis Maiks Bass.

Izraēla okupēja arābu apdzīvoto Austrumjeruzalemi un Jordānas rietumkrastu 1967.gadā. Tā vēlāk anektēja arābu apdzīvoto Austrumjeruzalemi, savukārt starptautiskā sabiedrība šo aneksiju neatzīst.

Izraēla ir pasludinājusi visu Jeruzalemi par savu galvaspilsētu, savukārt palestīnieši uzskata, ka Austrumjeruzalemei jābūt viņu nākotnes valsts galvaspilsētai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!