Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ufas "Salavat Julajev" ģenerāldirektors Aleksandrs Semaks uzrakstījis vēstuli datorspēļu zīmolam "EA Sports" ar lūgumu iekļaut KHL komandas spēlē "NHL 2016", ceturtdien informēja portāls "Sports.ru".

Semaks vēstulē lūdza, ja datorspēlē nav iespējas iekļaut visus KHL klubus, tad iesaistīt vismaz "Salavat Julajev", kā arī Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Ņeftekamskas "Toros" un Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienību Ufas "Tolpar".

"Protams, saprotam, ka mūsu Krievijas komandām būs ļoti grūti tikt iekļautām datorspēlē, kas veidota par Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem," pauda šīs idejas autors Baškortostānas Republikas Kiberhokeja federācijas prezidents un hokeja komentētājs Azamats Muratovs. "Taču tur ir dažādas politiskās, zīmolveida un juridiskās nianses. Domāju, ka šāds solis palīdzēs kiberhokejam attīstīties arī mūsu reģionā."

Muratovs apstiprināja, ka vēstule "EA Sports" zīmolam jau izsūtīta.

"Starp citu, datorspēlē "FIFA 2015" iekļauta Krievijas futbola komanda "Ufa". Tagad kiberfutbola popularitāte republikas galvaspilsētā krietni augusi," skaidroja Muratovs. "Mūsuprāt, šādu atpazīstamību varētu sasniegt arī kiberhokejs."

Zīmīgi, ka Semaks savas hokejista karjeras laikā 1988.gadā tika draftēts Ņūdžersijas "Devils" komandā un NHL aizvadījis 289 spēles, kuru laikā guvis 83 vārtus un veicis 91 rezultatīvu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!