Foto: Shutterstock
Somijas Hokeja federācijas (SHF) vadītājs Kalervo Kummola ir nācis klajā ar priekšlikumu aizliegt hokejistiem zelējamo tabaku, vēsta vietējie mediji.

Zelējamā tabaka jeb "snuss", kas gan ir aizliegts Somijā, iecienīts vietējo hokejistu vidū, un Kummola aicinājis to izskaust pilnībā. ""Snuss" Somijā liela problēma gan hokejā, gan citos sporta veidos," viņš norāda sarunā ar izdevumu "yle.fi". "Zelējamā tabaka vispirmām kārtām rada draudus veselībai, un ir arī ētiska problēma. Hokeja halles ir piespļaudītas pilnas ar to, ja pastaigā apkārt."

Federācijas prezidenta priekšlikumu izskatīs valdes sēdē un aizlieguma gadījumā netiks pieļauti nekādi atvieglojumi treneriem un spēlētājiem, kas atkarīgi no šīs vielas.

"Snuss" tiek uzskatīta par alternatīvu cigaretēm, kas nodara mazāku kaitējumu veselībai, taču Vispasaules veselības organizācija (WHO) to ierindo pie kancerogēnām vielām. "Snuss" ir ļoti populārs Zviedrijā un arī atsevišķu pazīstamu somu sporta personību vidū - tā pazīstamais zviedru futbola treneris Svens Jērans Eriksons ir kaislīgs zelējamās tabakas lietotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!