Foto: Reuters/Scanpix
Pateicībā par izcilā futbolista Zlatana Ibrahimoviča ieguldījumu šā sporta veida attīstībā Zviedrijā, valsts galvaspilsētā Stokholmā tiks izveidots viņam veltīts piemineklis, gada labākā futbolista apbalvošanas ceremonijā paziņojusi Zviedrijas Futbola federācija.

Šobrīd "Manchester United" pārstāvošā Ibraimoviča skulptūra tiks novietota pie "Friends Arena" nacionālā stadiona. Tās augstums būs 2,7 metri.

"Tas man ir milzīgs pagodinājums," izteicies 36 gadus vecais futbolists, kurš desmito gadu pēc kārtas saņēma "Buldbollen", Zviedrijas gada labākā futbolista balvu. "Ļoti reti cilvēki tiek pie pieminekļa, iekams nav miruši. Taču arī es reiz iziešu mūžībā, bet piemineklis tur paliks uz visiem laikiem."

"Pēc 15 smaga darba gadiem izlasē un 20 gadiem klubu karjerā es jūtos patiešām novērtēts," piebilda Ibrahimovičs. "Puika no Rosengardas (rajons Malmē, kur lielākā daļa iedzīvotāji ir ar imigrantu saknēm) būs savs piemineklis galvaspilsētā! Liels paldies jums visiem!"

Kā zināms, pēc 2016. gada Eiropas futbola čempionāta Ibrahimovičs atvadījās no Zviedrijas izlases, kurā viņš bija aizvadījis 116 spēles un sasniedzis valstsvienības rezultativitātes rekordu - 62 gūti vārti. 11 reizes Ibrahimovičs atzīts par Zviedrijas labāko gada futbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!