Foto: AFP/Scanpix
Trīs Taizemes distanču slēpotāji ir uzsākuši gatavošanos 2018. gada Phjončanas Ziemas olimpiskajām spēlēm, kurām viņi cer kvalificēties, ziņo "Bangkok Post".

Trīs sportisti, no kuriem vecākajam ir 24 gadi, visu šo ziemu pavadīja Japānā, Hokaido salas ziemeļos, izmantojot Higašivas pilsētas programmu, kas paredz slēpošanas iemaņu apgūšanu sportistiem, kuru dzimtenē nav sniega. Neviens no viņiem nekad iepriekš nebija stāvējis uz slēpēm, bet Taizemes valdība izvēlējās tieši šos puišus, pateicoties viņu fiziskajiem dotumiem un vēlmei apgūt distanču slēpošanu. Viņiem palīdz pieci treneri, ieskaitot bijušo Japānas izlases galveno treneri Jošijuki Janbe.

"Mēs esam saņēmuši atbalstu no tik daudziem cilvēkiem, un tagad smagi strādāsim, lai startētu Olimpiādē," saka 24 gadus vecais Čelehs Arisamans.

Pilsētas budžetā šai programmai atvēlēti septiņu miljoni jenu. Tās ietvaros sportistiem tiek nodrošināts slēpošanas ekipējums, kā arī izmitināšana pilsētas kopmītnēs. Higašivā slēpošanas sezona ilgst no oktobra līdz maijam, un tur sacensībām gatavojas arī japāņu slēpotāji.

Kā zināms, 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs Taizeme tika pārstāvēta kalnu slēpošanā ar slaveno vijolnieci Vanesu Meju, taču viņas olimpisko startu apēnoja kvalifikācijas rezultātu viltošanas skandāls, kas tika atklāts pēc spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!