Foto: AFP/Scanpix
Sportā ir svarīgi ar kaut ko izcelties – ar gūtiem punktiem, ar precīziem sitieniem, ar skandaloziem izteikumiem vai ar pamanāmām frizūrām. Tas palīdz tikt pie atpazīstamības, jauniem reklāmas līgumiem un papildus naudas.

Pasaules sportā ļoti daudzi ir mēģinājuši kaut kā izskaistināt savu tēlu, bet ne viesiem tas ir izdevies ļoti pamanāmi. Svarīgi, lai frizūra sader kopā ar atlēta tēlu un viņa darbībām, jo tam visam jāizskatās dabiski.

Portāls "Delfi", apskatot ārzemju medijos pieejamo informāciju, atlasīja piecas "trakas" frizūras pasaules augstākā līmeņa sporta sacensībās. Tomēr ar to nemēģinām apgalvot, ka tās ir pašas trakākās, jo tas tomēr ir gaumes jautājums.

Ar krāsainiem rakstiem uz pakauša


Foto: AFP/Scanpix

Bijušais amerikāņu futbolists Antonio Garajs Nacionālajā futbola līgā (NFL) bija pazīstams ar savām frizūrām. Viņš uz sava pakauša izskuva dažādus rakstus un tos nokrāsoja spilgtās krāsās. Garajs savas frizūras veiksmīgi savienoja ar savu bārdu, kas arī bieži bija ar interesanti izskūta.

Garajs savā karjerā spēlēja Klīvlendas "Browns", Čikāgas "Bears", Ņujorkas "Jets" un Sandjēgo "Chargers".

NBA leģenda izmēģina visas košās krāsas


Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Deniss Rodmens sporta vēsturē iegājis ne tikai kā viens no labākajiem aizsardzības spēlētājiem un cīnītājiem par atlekušajām bumbām, bet arī kā "traku" frizūru cienītājs.

Viņš savus matus krāsojis blondus, rozā, zaļus, kā arī kombinējis kopā dažādas krāsas. Lai arī bieži vien viņa izvēlētās frizūras neizskatījās labi, tomēr tās saderēja ar viņa trakulīgo personību.

NBA karjeras laikā Rodmens piecas reizes izcīnīja čempionu titulu (divreiz ar Detroitas "Pistons" un trīs reizes ar Čikāgas "Bulls"), kā arī septiņas sezonas pēc kārtas bija visas līgas labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām. 2011.gadā "Pistons' iemūžināja viņa krekliņu ar 10.numuru un vēlāk šajā gadā Rodmenu uzņēma Basketbola Slavas zālē.

Par klasiku kļuvusī grebene


Foto: AFP/Scanpix

Sportistiem uz galvas izskūtu grebeni var manīt diezgan bieži. Vieni no slavenākajiem šīs frizūras nēsātājiem ir Francijas futbola uzbrucējs Džibrils Sisē un NBA komandas Maiami "Heat" centrs Kriss Andersens.

Sisē savu grebeni mēdza pieskaņot komandas krāsām - tā bijusi gan blonda, gan zaļa. Viņš arī neaizmirst izcelt savu bārdu, to izbalinot. 

Tikmēr Andersena frizūra ir augstāka. Lai arī tā ir ļoti klasiska, viņš izceļas arī ar savu bārdu un daudzajiem tetovējumiem. Tas viss kopā viņam radījis "sliktā puiša" tēlu, ar kuru viņam izdodas sadzīvot. 

Golferis ar patriotisku frizūru

Golfā ir zināma etiķete, tāpēc, ja kāds mēģina izcelties, tas nekavējoties tiek pamanīts. Angļu golferis Īens Pulters 2003.gadā sacensībās piedalījās ar interesantu frizūru. Viņam mati tika nokrāsoti blondā un koši sarkanā krāsā, kas atgādināja Anglijas karogu .

Pulters piedalās pasaules vadošo tūru sacensībās - profesionālajā golfa tūrē (PGA Tour) un Eiropas tūrē.

Blondā Rumānijas futbola izlase

1998.gada Pasaules kausa izcīņā Rumānijas izlases futbolisti nolēma izbalināt sev matus. Komanda jau bija nodrošinājusi sev vietu turnīra nākamajā kārtā un pirms spēles ar Tunisiju visi mainīja savas matu krāsas.

Ar Tunisiju viņi nospēlēja neizšķirti, bet pēc tam izstājās no Pasaules kausa, zaudējot Horvātijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!