Foto: Shutterstock

Neatbilstoša sporta apģērba dēļ aizkavējusies Vimbldonas junioru turnīra astotdaļfināla spēle, vēsta britu mediji.

Trešās kārtas spēle starp Austrijas tenisistu Juriju Rodionovu un austrālieti Bleiku Elisu tika apturēta pirmā tenisista apakšveļas dēļ – turnīra nolikums paredz, ka sportistiem jābūt baltā veļā, bet Rodionovam mugurā bija tumšas apakšbikses. Turnīra nolikums paredz, ka apakšveļai, kas "ir redzama vai var būt redzama spēles laikā, ir jābūt pilnīgi baltai un ne vairāk kā 1 centimetru platu krāsainu apmali".

Mača tiesnesis lika jaunajam sportistam pārģērbties, dēļ kā mača sākums aizkavējās par 10 minūtēm. Pārģērbies, Rodionovs uzvarēja ar 6-3, 7-6, 6-3, un iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā.

"Tiesnesis teica, ka cauri šortiem var redzēt manu apakšveļu," izdevums "The Daily Mail" citē 18 gadus veco Rodionovu. "Kad es viņam parādīju savas apakšbikses, viņš teica: "mums ir problēma". Viņš sazinājās ar mača vadītāju, kura teica, ka es nedrīkstu tā spēlēt. Tad gaidījām bumbiņu padevēju, kurš atnāca pēc piecām minūtēm, un iedeva man bikses. Es gāju uz tualeti pārģērbties. Man patīk, ka tenisistiem ir jātērpjas baltā, tā ir tradīcija."

"Man tas nesagādāja problēmas," par šo apakšveļas incidentu teica Austrijas tenisists. "Patiesībā, es pēc tam pat nomierinājos. Tā kā man tas palīdzēja."

"Dreskoda" pārkāpumi šāgada Vimbldonas čempionātā bijuši vairākiem tenisistiem, ieskaitot finālisti sieviešu vienspēlē Venusu Viljamsu, kurai pirmajā kārtā tiesneši palūdza nomainīt viņas rozā krūšturi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!