101 gadu vecā indiete Mana Kaura Jaunzēlandē "World Master Games" sacensībās pārliecinoši uzvarējusi 100 metru sprinta distancē - jo bija vienīgā dalībniece vecuma klasē virs 100 gadiem, ziņo "Indian Express".

Kaura, kura sportam pievērsās tikai 93 gadu vecumā, ir tikpat titulēta kā Maikls Felpss - sīkstās kundzes kontā ir jau 17 zelta medaļas, no kurām pēdējo viņa ieguva "World Master Games" sacensībās Oklendā. Trasi viņa, skatītāju sirsnīgi atbalstīta, veica vienā minūtē un 14 sekundēs. Vēl šajās sacensībās Kaura plāno startēt 200 m sprintā, 2 kg lodes grūšanā un 400 gramu šķēpa mešanā, līdz ar to viņai ir izredzes izcīnīto medaļu skaitu papildināt līdz pilniem diviem desmitiem.

"Man tas patika un es esmu ļoti, ļoti laimīga," ar tulka palīdzību pēc finiša Kaura atklāja žurnālistiem. "Es skriešu atkal, es nepadošos. Es startēšu, un neapstāšos."

"Mana Kaura patiesi personificē filozofiju, ka sports ir domāts visiem, kas ir arī "World Master Games" pamatā, un mums ir milzīgs prieks, ka viņa šeit startē," saka Oklendas sacensību izpilddirektore Dženna Vutena. "Nav ne mazāko šaubu, ka viņa un pārējie 24 905 sportisti, kas startē šajās spēlēs, iedvesmo cilvēkus pievērsties aktīvākam dzīves veidam un sportot.

Līdz 93 gadiem Kaurai nebija pieredzes sportā, uz skriešanu kundzi pamudināja viņas dēls, aicinot sacensties ar viņu starptautiskās sacensībās. Pēc mediķu apskates viņai tika dota atļauja startēt un kopš tā laika māte ar dēlu piedalījušies vairāk nekā 10 sacensībās visā pasaulē.

Kaura nav vienīgā simtgadīgā sportiste - ievērojamu slavu ir iemantojis arī 106 gadus evcasi japānis Hidekiči Mijazaki, kurš ir ieguvis iesauku "Zelta Bolts". Viņam pieder pasaules rekords 100 m distancē - 23,83 sekundes.

Šā gada janvārī 105 gadus vecais francūzis Robērs Maršāns sasniedza jaunu pasaules rekordu savā vecuma grupā riteņbraukšanā, stundas laikā veicos 22,547 kilometrus. Pēc finiša viņš atzina, ka nemaz neesot noguris un varēja braukt vēl ātrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!