Foto: AP/Scanpix

Braitonas un Hovas "Albion" futbola klubs, kas ir vienas uzvaras attālumā no uzvaras "Championship" līgā, nākamsezon pēc 34 gadu pārtraukuma atkal spēlēs Anglijas premjerlīgā, vēsta britu mediji.

Izšķirošajā spēlē "Albion" ar 2:1 uzvarēja līgas pastarīti "Wigan", kamēr konkurenti, kas vēl varēja ietekmēt "Albion" cerības par iekļūšanu premjerlīgā, "Huddersfield" nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Derby". Ja "Huddersfield" šai mačā būtu uzvarējuši, Braitonas klubam būtu nepieciešams izcīnīt vēl vienu punktu, lai matemātiski garantētu pāreju uz augstāku līgu, kas tagad vairs nav nepieciešams.

Pēc šā mača līksmoja visi - kā futbolisti laukumā, tā līdzjutēji tribīnēs. Svinības pēc tam turpinājās arī pilsētā.

You have good times, you have bad times.. Stick #Together and you'll have the BEST times!#seagulls #bhafc #PremierLeague @OfficialBHAFC pic.twitter.com/ruX06sltw0

— Kerry Mayo (@kerrymayo3) April 17, 2017

That moment when the @premierleague became a reality! #BHAFC #PROMOTED pic.twitter.com/8AxDMPi6nM

— BHAFC ⚽️ (@OfficialBHAFC) April 17, 2017

Svinības, saprotams, turpinājās arī ģērbtuvēs.

SAY WE ARE GOING UP, SAY WE ARE GOING UP! #BHAFC, #PREMIERLEAGUE #WE'REONOURWAY pic.twitter.com/kwCrTq6wwi

— BHAFC ⚽️ (@OfficialBHAFC) April 17, 2017

Lai garantētu uzvaru līgas čempionātā, "Albion" nepieciešami vēl trīs punkti, ko Braitonas klubs var izcīnīt jau piektdien mačā ar "Norwich". "Championship" līgas kopvērtējumā Braitonas klubs par septiņiem punktiem apsteidz "Newcastle" vienību; komandām atlikušas vēl trīs spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!