Foto: AP/Scanpix

Pirmdien naktī pēc Latvijas laika sākās Austrālijas atklātais tenisa čempionāts, bet jau rīta agrumā uzmanības centrā nonācis Latvijas tenisists Ernests Gulbis.

"Australian Open" pirmās kārtas mačā Gulbis smagā cīņā pieveica argentīnieti Huanu Monako, taču Latvijas tenisists mača laikā nebija apmierināts ar savu sniegumu un emocijas "sita augstu vilni".

Gulbis vairākas reizes lamājās, izpelnoties skatītāju svilpšanu un ūjināšanu. Savukārt otrajā setā Gulbis parādīja sevi visā krāšņumā, sadauzot raketi. Servējot spēles 17.geimā (tobrīd rezultāts bija 1-6, 5-4), Gulbis bumbiņu sitienā no gaisa izsita autā. Pie kļūdas vainīga, protams, bija rakete, kas tika triekta pret zemi. Par šo rīcību Gulbis izpelnījās oficiālu aizrādījumu no tiesneša, taču emociju nesavaldīšana nāca par labu, jo Gulbis uzvarēja šo geimu un arī līdz ar to otro setu.

Gulbis ir pirmais tenisists, kurš šogad "Australian Open" spēlēs sašķaidījis raketi. Acīgi tenisa līdzjutēji norādījuši, ka tā ir arī pirmā rakete, kuru šogad salauž Gulbis, kas jau izpelnījies regulārā rakešu lauzēja godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!