Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) bieži gadās dažādi kuriozi, un šoreiz misēklis sanāca Dalasas "Mavericks" ilggadējam līderim Dirkam Novickim.

Mačā pret Sakramento "Kings" kādā no epizodēm Čendlers Pārsons guva divus punktus, kad pretinieks neatļauti bloķēja viņa metienu. Tiesnesis apturēja spēli, bet Novickis tika pie bumbas un viņš mēģināja to ielikt grozā no augšas. Viņam tas neizdevās.

Nekavējoties NBA fani un apskatnieki Novicki ieteica iekļaut iknedēļas Šakila O'Nīla kuriozu topā. Pats Novickis ar komandas biedriem par šo epizodi jokoja. "Mavericks" centrs Zaza Pačulija jokojot sacīja, ka šī epizode bija apkaunojoša gan Novickim, gan komandai.

Novickis tikmēr uzsvēra, ka šāda ķibele viņam gadījās, jo spēle bija apturēta. Ja tas notiktu spēlē, tad viņš noteikti lēktu sparīgāk. Sociālajā tīklā "Twitter" televīzijas kanāla konts "NBA on TNT" jautāja, vai Novickis varētu uzlēkt uz telefona grāmatas, uz ko vācu basketbolists atbildi parādā nepalika, sakot, ka grozs esot bijis par 60 centimetriem augstāks.

"Mavericks" šajā cīņā uzvarēja otrajā pagarinājumā, "Kings" basketbolistus pārspējot ar rezultātu 117:116.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!