Holandiešu režisors Toms de Kets iestudējis lugu par bijušo FIFA prezidentu Zepu Blateru, kurā izstāsta savu versiju par šveicieša negaidīto atkāpšanos no amata un vēlāko korupcijas skandālu, ziņo vietējie mediji.

Kā zināms, 2015. gada maija beigās Zeps Blaters tika pārvēlēts FIFA prezidenta amatā, ko pirmoreiz ieņēma 1998. gadā, taču piecas dienas pēc vēlēšanām negaidīti atkāpās. Lugā tiek parādītas šīs piecas dienas Blatera dzīvē, bijušais FIFA prezidents tiek salīdzināts ar Ričardu III un karali Līru. "Uzvedums ir par varu. Par absolūto varu, kas dota vienam cilvēkam, un to neiespējamo situāciju, ka visas pasaules un mediju acu priekšā šis cilvēks netraucēti visus apmāna. Mēs dzīvojam laikā, kurā blateri un trampi var iegūt vislielāko varu un neviens nepārmetīs viņiem melošanu," teikts lugas aprakstā. "Mēs ieskatīsimies Blatera un viņa svītas dvēseles dzīlēs. Mēs viņam vēlreiz ļausim nonākt starmešu gaismā, lai attaisnotu sevi."

Blatera loma uzticēta Paulam Koijam, kura aktierspēle šai lugā saņēmusi augstu kritiķu novērtējumu.

Iestudējums sasaucas ar Čārlza Dikensa slaveno darbu "Ziemassvētku nakts" par ļauno skopuli Skrūdžu un Ziemassvētku gariem. Arī pie Blatera viesojas "pagātnes rēgi", kas viņam liek pieņemt lēmumu par atkāpšanos no amata.

Blatera "viesi" ir miris garīdznieks, šveiciešu inspektors, UEFA prezidents Mišels Platinī, kukuļdevējs no Kataras, ziņotājs, Blatera meita Korinna un citi personāži, ieskaitot divus holandiešus ar aizdomīgiem kredīta lūgumiem futbola klubi izveidei.

Izrādes "FIFA Blaters, futbola ķeizara krišana" ("FIFA BLATTER, de val van de voetbalkeizer") pirmizrāde paredzēta šā gada 30. aprīlī un izrādes notiks dažādos Nīderlandes teātros, ziņo producenti.

2015. gadā Blaters tika diskvalificēts no futbola aktivitātēm uz sešiem gadiem par nelikumīgu 2 miljonu Šveices franku pārskaitījumu UEFA prezidentam Mišelam Platinī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!