Norvēģijas hokeja čempionātā aizvadīta ilgākā spēle šā sporta veida vēsturē - lai noteiktu uzvarētāju, komandām bija nepieciešami astoņi pagarinājumi, kopumā mačs ilga vairāk nekā astoņas stundas.

Norvēģijas čempionāta "play off" turnīra ceturtdaļfināla sērijas piektā spēle starp "Storhamar Dragons" un "Sparta Warriors" noslēdzās ar rezultātu 2:1. Uzvaras vārtus mača 218. minūtē (127:14) guva "Storhamara" uzbrucējs Joakims Jensens. Sērijā rezultāts ir 3-2 "Storhamar Dragons" labā, un sērija ilgst līdz četrām uzvarām.

Iespaidīga bija arī metienu statistika - "Dragons" izdarīja 96 metienus pa pretinieku vārtiem, "Warriors" - 93, vēsta NHL mājas lapa.

Tā kā mačs ievilkās, hokejisti un skatītāji pagarinājumu starplaikos paēda vakariņas, bet vietējā policija pat esot saņēmusi vairākus zvanus par personām, kas esot aizgājušas uz spēli un pazudušas, uz ko policisti zinājuši teikt, ka mačs vēl turpinās.

Iepriekšējais pasaules rekords spēles ilguma ziņā tika uzrādīts tālajā 1936. gadā Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) - toreiz Detoritas "Red Wings" un Monreālas "Canadiens" vajadzēja 176 minūtes un 30 sekundes, lai noteiktu mača uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!