Muzikālā apvienība "Transleiteris", kas pagājušajā gadā Ziemeļamerikā ieguva lielu opularitāti ar savu hitu, kas veltīts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latvietim Kristapam Porziņģim, laidusi klajā jaunu ar sportu saistītu dziesmu.

Kanādā dzīvojošais Latvijas pussmagā svara jauktās cīņu mākslas (MMA) cīkstonis Mihails Cirkunovs sestdien aizvadīs savu otro cīņu pasaules lielākās cīņu organizācijas UFC ietvaros, Lasvegasā spēkojoties ar Aleksu Nikolsonu. Tieši pirms šīs cīņas "Transleiteris" izveidojis speciāli Cirkunovam veltītu dziesmu.

"Ar ASV mediju starpniecību pie "Transleitera" vērsās Kanādā dzīvojošā latvieša Mišas Cirkunova komanda. Ceļā uz pasaulē lielākās MMA organizācijas UFC čempiona titulu, mūsu cīkstonis 6. februārī Lasvegasā aizvadīs svarīgu cīņu un viņam, loģiski, ir nepieciešama dziesma iznākšanai lielajā ringā. Galu galā, uz to noskatīsies visa pasaules cīņu sporta elite," paziņojumā norāda "Transleiteris".

"Mums nebija divreiz jāsaka un, mobilizējot spēkus Latvijā, esam radījuši dziesmu, kas turpmāk palīdzēs Mišam noskaņoties, lai iznāktu prožektoru gaismā un aizietu no tā kā uzvarētājs. Jūtamies pagodināti un priecīgi, ka varam kļūt par daļu no ietekmīgās organizācijas UFC mačiem un būsim atklāti - mums bija nedaudz bail atteikt," sev raksturīgo humoru nezaudē muzikālā apvienība.

Cirkunovs savā karjerā ir izcīnījis 10 uzvaras un divas reizes piedzīvojis zaudējumus, bet viņa gaidāmā pretinieka kontā ir sešas uzvaras un viens zaudējums. Savā pirmajā cīņā UFC ietvaros augustā Cirkunovs pirmā raunda izskaņā ar tehnisko nokautu uzveica amerikāni Danielu Džoliju, sagādājot viņam pirmo zaudējumu sešās cīņās.

Viņš ir otrais Latvijas pārstāvis prestižajā UFC, bet vienīgais, kurš spējis izcīnīt uzvaru. Pirmais bija bijušais bokseris Jurijs Vauļins, kurš savā vienīgajā cīņā UFC zaudēja pretiniekam pēc punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!