Foto: F64
Lai ko publiski teiktu Rīgas "Dinamo" hokeja komandas galvenais treneris Jūliuss Šuplers, ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un pats uzbrucējs Marsels Hosa, līdzjutēji tik un tā ir ne pa jokam satraukušies. Mūsu Hosu grib Ufas "Salavat Julajev" un gatavs izpirkt slovaka līgumu. Piebilde "ja dinamiešiem vairs nebūs izredžu tikt izslēgšanas turnīrā" un komandas sekmīgā spēle līdzjutējus nenomierina.

Dinamiešu ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs apgalvo, ka runas Ufas piedāvājums (un vēl triju klubu piedāvājumi) bijis pirms apmēram mēneša. Aizkulisēs runā, ka CSKA galvenais treneris Sergejs Ņemčinovs ap to laiku esot sazinājies arī ar Sandi Ozoliņu un piedāvājis viņam pāriet uz CSKA, ja Rīgai vairs nebūs izredžu tikt Gagarina kausa izcīņā. Pa jokam tas bija vai nopietni - nav svarīgi. Skaidrs, ka klubi, kas jau droši jūtas savu konferenču astoņniekos un ir to galvgalī, janvāra pēdējās nedēļas laikā centīsies pastiprināt sastāvus (iespēju robežās, protams) arī ar to komandu labākajiem spēlētājiem, kuras Gagarina kausa izcīņā vairs nevar tikt vai kurām ir tikai teorētiskas izredzes tur būt.

Rīdzinieku galvenais treneris Jūliuss Šuplers sola pēc izbraukuma runāt ar kluba vadību par to, ka Hosam jāpaliek komandā, pats Hosa apgalvo, ka nekur prom neies un grib spēlēt tikai Rīgā. Patīkami. Taču diezin vai Šuplers, Sējējs vai Hosa lems, ja tiks izlemts "pašā augšā" - proti, ja šādam solim piekritīs kluba vadība. Tam gan negribas ticēt, bet - tomēr...

Kārdinājums nopelnīt, pārdodot Ufas komandai Hosas līgumu, noteikti ir. Ir arī kārdinājums iekļūt izslēgšanas turnīrā, turklāt tagad tas ir kļuvis īpaši liels, jo situācija ir tik labvēlīga, cik labvēlīga šosezon vēl nav bijusi. Kurš kārdinājums būs lielāks? Piebilde par situāciju, kad Rīgas "Dinamo" vairs nebūs izredžu tikt izslēgšanas turnīrā var palikt spēkā līdz pat pēdējais regulārā turnīra spēlei 7. martā - kāda likteņa ironija! - tieši Ufā pret "Salavat Julajev", bet pāreja var notikt tikai līdz 1. februārim. Jau tagad skaidrs, ka līdz tam laikam nekas nebūs skaidrs neatkarīgi no dinamiešu spēļu rezultātiem Sanktpēterburgā, Čerepovecā un Mitiščos, jo tad sekos četras pēc kārtas spēles "Arēnā Rīga" un tajā skaitā arī ar vienu no galvenajiem konkurentiem Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pārdot nedrīkst paturēt... Kur lai liek komatu? Kādas gan kluba vadībai būs morālas tiesības pārmest komandas treneriem netikšanu izslēgšanas turnīrā, ja Marsels Hoda tomēr tiks atdots Ufai? Pat, ja Ufa piedāvās iedot kādu no saviem uzbrucējiem - starp tiem, kurus "Salavats" varētu mums piešķirt, nav neviena, kas mums būtu noderīgs un kaut puslīdz līdzvērtīgs Hosam. "Dinamo" vadība jau sapelnīja plusus ar vienošanos ar Mārtiņu Karsumu, tagad ir iespēja sapelnīt vēl. Pat tad, ja ar visu Hosu netiksim play off.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!