Finiša taisnē cīņā par iekļūšanu play-off ir ne tikai Rīgas "Dinamo" KHL hokeja līgā, bet arī HK "Rīga" MHL Jaunatnes līgā. Rīdziniekiem vēl atlikušas 15 spēles regulārajā turnīrā, no kurām astoņas savā laukumā.

Jaunatnes komandai šajā sezonā arī gājis gluži kā pa viļņiem. Sākumā perfekts starts un vienubrīd HK "Rīga" bija pat pirmajā vietā visā līgā. Tomēr tas nebija īsti objektīvi, jo rīdzinieki aizvadīja daudz mājas spēļu, turklāt ar savas grupas un konferences komandām, kas salīdzinoši ar Austrumiem  kopumā nav tik spēcīgas. Vēlāk jau liels pārbaudījums bija astoņu spēļu izbraukuma tūre un tad varēja  daudz objektīvāk spriest par mūsu jauno hokejistu sniegumu. Ir bijušas labas spēļu sērijas un ne tik veiksmīgas dienas un tā notiek vai jebkurā sporta spēlē, kur nu vēl jaunatnes sportā. Šajās dienās ļoti grūts pārbaudījums vai  katrā mājas spēlē, jo viena pēc otras pretim stājas spēcīgākās Urālu-Sibīrijas grupas komandas. Secinājums - rīdzinieki var un māk spēlēt, kaut vienlīdz stabili bieži neizdodas aizvadīt visu maču.

Pagaidām pēdējās  trijās mājas spēlēs iegūti septiņi punkti no deviņiem iespējamiem. Parādīts raksturs pašā galotnē, divas uzvaras pēc kārtas pēcspēles metienos, bet faktiski arī izlaistas divas uzvaras pamatlaikā. Tā bija pret Čeļabinskas un Jekaterinburgas komandām, savukārt labākais mačs izdevās pret pērnās sezonas līgas čempioniem Magņitogorskas "Staļnije Ļisi". Ļoti laba spēles disciplīna visas 60 minūtes, ne reizi rīdzinieki neizdarīja rupjas kļūdas aizsardzībā savā zonā un pelnīti uzvarēja. Magņitogorska pēc zaudētajiem punktiem arī šogad ir pirmajā vietā līgā un sniegums pret šādu komandu ir labs rādītājs.

Atlicis vien pārkāpt astei - jānostiprinās grupas labāko četru komandu vidū un reāli jāpacīnās vismaz par otro vietu šajā mikroturnīrā. MHL ir nedaudz citāda play-off izspēļu formula - jābūt labāko četru komandu vidū savā grupā nevis astoņniekā konferencē. Pēcāk sistēma vienkārša - labākā komanda tiekas ar Rietumu  konferences Centra grupas ceturto spēcīgāko, otrā ar trešo, trešā - ar otro un ceturtā ar pirmo. Augstāk izliktajai komandai(vietai) būs sava laukuma priekšrocības play-off, kur sākumā cīņa ritēs līdz trim uzvarām. Loti svarīgs faktors, tāpēc nozīmīga būs ne tikai iekļūšana play-off, bet arī ieņemtā vieta.

Jaunatnes hokejā komandu sastāvi var krietni mainīties, atkarībā kā veiksies lielajām komandām KHL. Puslīdz skaidrs, ka ļoti spēcīgas būs "Krasnaja Armija" un "Avto", jo CSKA un "Avtomobilist" nekvalificēsies KHL play- off. Jau tagad šīs komandas ir spēcīgas jaunatnes līmenī , bet pienākot vēl dažiem labākajiem jaunajiem hokejistiem no KHL, to spēks būs vēl varenāks. Ar "Avto" gan pat teorētiski nevaram tikties līdz pat finālam, toties ar "Krasnaja Armija" var iznākt spēlēt jau Konferences pusfinālā. Jaunajiem rīdziniekiem lieki cerēt uz kādu būtisku papildinājumu, labi ja spēlēs Bukarts, Karamnovs un Podziņš, citu jauno "Dinamo" pat epizodiski nav. Šajās dienās Robertam Bukartam un Vitālijam Karamnovam tas varbūt ir kā pazeminājums, taču bez viņiem "Rīgai" klātos grūti, komandā ir savainoti pamatsastāva spēlētāji  Dobreņkijs, Biezais, savukārt Podziņš ir "Dinamo" .Cik labs ir Bukarts jaunatnes hokeja līmenī, līdzjutēji varēja pārliecināties ikvienā spēlē. Dažās no tām faktiski Roberts bija tas, kas izšķīra mača likteni.

Komandai ir kritumi un kāpumi, tāpat arī atsevišķiem spēlētājiem. Sezonas sākumā labāki šķita pirmās maiņas uzbrucēji, tagad lieliskā formā ir Miks Indrašis. It īpaši kopā ar Bukartu un Karamnovu tā ir īsta triecienmaiņa. Indrašis sezonas sākumā pat tika kritizēts no treneru puses, bet tagad viņa sniegums ir tiešām labs, par ko liecina rezultativitātes punkti un arī lietderības koeficients. Vēl mazliet fiziskā spēka un Indrašis varētu tiekties uz KHL, spēles izpratnē un tehniskā ziņā viņš spēlē eleganti. Sezonas gaitā ļoti liela izaugsme jaunākajiem spēlētājiem, īpaši aizsardzībā. Tas pats Ņikita Koļesņikovs sākumā spēlēja epizodiski un nebija tik stabils, tagad ir laukumā katru spēli un 18 gadu vecumā rāda saturīgu sniegumu. Ar viņa auguma dotībām nākotnē varētu izaugt labs aizsargs un tas neatteicas tikai uz viņu vien. Nupat šajā sērijā debitēja arī 17 gadus vecais Pauls Zvirbulis un arī viņš nekrīt ārā no kopējā ansambļa.

Rīgai ir gājis visādi, bet pozitīvākais ir tas, ka komanda cīnās. Jā, dažkārt ir kļūdas, puiši pagurst fiziski, taču cīnās un nenolaiž rokas. Trīs mūsējiem drīz spēlēs MHL Zvaigžņu mačā, Raimonds Vilkoits Jaunā gada mijā MHL izlasē aizvadīja Ziemeļamerikas turneju, mūsējie arī tiek atzīti par nedēļas labākajiem spēlētājiem līgā. Tie visi ir pozitīvi raksturojumi komandai kā tādai un treneru sastāvam. Kas tad vēl atlicis? Pēdējā mājas spēle sestdien ar Tjumeņas "Gazovik"(atkal stipri pretinieki), tad trīs spēles izbraukumā un  pēcāk septiņas spēles mājās.

 Būtībā tieši februāra beigās vajadzētu izkristalizēties vietu sadalījumam grupā, jo mūsējiem divreiz jāspēlē pret galvenajiem konkurentiem -Jaroslavļas "Loko" un Čerepovecas "Almaz". Nerunāsim par mistiskajiem sešiem punktiem katrā savstarpējā spēlē, tā kārtējā izdoma, taču nozīmīgi šie mači būs gan. Pašās beigās, marta sākumā, vēl četras spēles izbraukumā ar ne pārāk spēcīgajām Sanktpēterburgas komandām, taču atlikt uz pēdējo brīdi visu nevajadzētu . Vēl jo vairāk tāpēc, ka divas no pēdējām spēlēm aizvadīsim nevis Sanktpēterburgā, bet gan Karēlijā, Kondopogā un šis pārbrauciens spēkus  nevairos. Kas ir kas jaunatnes hokejā tiks noskaidrots pavisam drīz un viss ir pašu rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!