Turīnas Olimpisko spēļu trasē Čezānā sācies Pasaules kausa izcīņas sestais posms bobslejā. Divnieku sacensību rezultāti ir diezgan negaidīti – pirmo vietu ar absolūti vienādu laiku dalīja jaunais pasaules čempions četriniekos šveicietis Ivo Rūegs un amerikānis Stīvens Holkombs. Trešajā vietā austrietis Volfgangs Štampfers. Jānis Miņins kopā ar Daumantu Dreiškenu ieguva 12.vietu, Mihails Arhipovs/ Oskars Melbārdis – 16. Pasaules un olimpiskā čempiona vācieša Andrē Langes ekipāža diskvalificēta. Vāciešu bobs svēris par pieciem kilogramiem mazāk, nekā atļauts.
Miņinam progress startā

12.vieta Čezānā nevar apmierināt ne pašus sportistus, ne trenerus un līdzjutējus, taču kādā ziņā tomēr varam būt priecīgi. Pirmā brauciena startā Miņins/ Dreiškens kopā ar kanādieša P.Ludera ekipāžu uzrādīja labāko laiku starta ieskrējienā! Sākotnēji gan viņus par vienu sekundes simtdaļu apsteidza vācieši Lange/ Kuske, taču pretinieki bija stūmuši vieglāku bobu un pamatoti tika diskvalificēti. Divniekos paša boba svars nedrīkst būt vieglāks par 170 kilogramiem, taču vāciešiem tas bijis 165. Starptautiskā žūrija šoreiz bija nelokāma un līderiem pēc pirmā brauciena nācās no sacensībām izstāties. Langem tas ir liels trieciens, jo viņš vairs nevar cīnīties par uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā.

Miņina ekipāžai bija izcils starts arī otrajā braucienā ( otrs labākais rezultāts pēc P.Ludrera), taču tālāk vairs tik labi negāja. Gadījās pa kļūdiņai, taču arī pats bobs šajā trasē un samērā siltā laikā pārāk labi neslīdēja. Žēl, bet šajā sezonā divniekos Latvijai vēl nav izdevies iekļūt labāko desmitniekā.

Arhipovs/Melbārdis abas reizes startā arī labāko sešiniekā un tas ir vienīgais, kas šajā sezonā mūsu jaunajiem puišiem padodas labi un stabili. Braukšanas ziņā vēl krietni jāmācās un pat izlases galvenais treneris Sandis Prūsis pavisam nesen pasaules čempionātā skeptiski izteicās par iespējamo progresu. Patiesībā izlasē pilotiem pašlaik nav iekšējās konkurences, kas nāktu tikai par labu. Ļoti iespējams, ka Prūsis izšķirsies par kādu radikālāku soli, proti , nākamajā posmā Vinterbergā Arhipova vietā izmēģināt Edgaru Maskalānu.

Ar stūmējiem pašlaik viss ir kārtībā un to apliecina arī pēdējie starta laiki. Paradokss, taču pašlaik ir tā, ka vismaz otrajā komandā dažs labs stūmējs savā izaugsmē un pieredzē ir apsteidzis Mihailu Arhipovu. Arī pirmās komandas stūmēji pašlaik ir izcilā formā un jācer uz labiem rezultātiem vismaz četriniekos. Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekos Miņins vēl cīnās par vietu pirmajā trijniekā un arī atsevišķos posmos braucis atzīstami.

Kausu iegūs ziemeļamerikāņi

Jau pēc šī posma ir puslīdz skaidrs, ka Pasaules kausa kopvērtējumā iegūs vai nu amerikāņi, vai arī kanādieši. Kopvērtējumā Stīvena Holkomba pirmo pozīciju var apdraudēt tikai kanādiešu vecmeistars Pjērs Luders. Vēl atlikuši tikai divi posmi Vinterbergā un Kēnigzē. Patīkami, ka gan ASV, gan Kanādas izlasēs strādā arī Latvijas treneri. Braiena Šaimera palīgs ir Jānis Skrastiņš, savukārt Jānis Ķipurs atbild tieši par braukšanu Kanādas izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!