Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš svētdien ceturto reizi sezonā tika nosūtīts uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgas klubu Ostinas "Spurs", kā jau prognozēts pirmdien atgriezies NBA vienības Sanantonio "Spurs" rīcībā.

Bertāns svētdien Ostinas "Spurs" komandas rindās guva astoņus punktus, palīdzot ar 125:109 uzveikt Oklahomsitijas "Blue" basketbolistus.

Latvijas basketbolists spēli iesāka sākumsastāvā, šajā mačā laukumā pavadot 22 minūtes, kuru laikā grozā raidīja divus no pieciem tālmetieniem, abus "sodiņus", bet viņa vienīgais divpunktnieks lidoja grozam secen. Tāpat latvieša rēķinā bija divas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas, divi bloķēti metieni un četras piezīmes.

Šī jau ir ierasta prakse, ka Bertāns spēļu prakses iegūšanai uz vienu maču tiek nosūtīts uz Ostinas komandu, bet pēc tam atgriezās "Spurs" rindās.

Bertāns pēdējo divu nedēļu laikā Sanantonio "Spurs" komandas sastāvā bija izpelnījies ļoti simbolisku spēles laiku. Sestdien, kad "Spurs" ar 106:98 uzveica Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks" vienību, Bertāns nospēlēja vien nepilnu pēdējo pusotru minūti, bet cīņu pirms tam viņš tā arī palika uz soliņa.

Šosezon Bertāns 59 spēlē NBA vidēji guvis 4,2 punktus.

Latvijas basketbolists jau iepriekš trīs reizes tika nosūtīts uz Ostinas "Spurs" vienību. Iepriekšējo reizi tas notika pirms trim nedēļām, bet vēl pirms tam divas reizes 2016. gadā. NBA Attīstības līgā Bertāns kopumā piedalījies četros mačos, gūstot attiecīgi 22, desmit, 19 un astoņus punktus.

Sanantonio "Spurs" komanda ar 56 uzvarām 72 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas otrajā vietā, kamēr līderei Goldensteitas "Warriors" ir 59 panākumi 73 mačos.

Nākamās divas spēles Sanantonio komandai gaidāmas ļoti smagas – pirmdien tā uzņems NBA čempioni Klīvlendas "Cavaliers", bet trešdien – "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!