Foto: LETA

Vien 17 gadus vecais Artūrs Žagars svētdien debitēja Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionātā, Badalonas "Divina Seguros Joventut" komandai zaudējot Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētajai Vitorijas "Baskonia" komandai.

"Baskonia" viesos guva uzvaru ar rezultātu 75:61 (16:13, 18:19, 18:10, 23:19), turnīrā izcīnot sesto panākumu pēc kārtas, kamēr Badalonas komandai šis bija desmitais zaudējums pēc kārtas.

Žagars svētdien kļuva par astoto Latvijas basketbolistu, kurš šosezon gājis laukumā Spānijas augstākās līgas čempionātā, kas tiek uzskatīts par spēcīgāko klubu turnīru Eiropā. Bez viņa šosezon Spānijā spēlē arī Timma, Mālmanis, Rolands Šmits, Jānis Blūms, Anžejs Pasečņiks, Mārtiņš Laksa un Rodions Kurucs.

Svētdien aizvadītajā mačā Žagars spēlēja septiņas minūtes un 53 sekundes, gūstot divus punktus. Viņš iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām vienīgo tālmetienu.

Savukārt Timma izcēlās ar 13 punktiem, esot otrs rezultatīvākais uzvarētāju rindās. Viņš spēlēja 28 minūtes un 37 sekundes, trāpot vienu no diviem divpunktniekiem un visus trīs tālmetienus, kā arī abus "sodiņus". Tāpat latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, tiekot pie 16 efektivitātes rādītāja punktiem.

Tikmēr Mālmanis nospēlēja septiņas minūtes un 25 sekundes, punktus negūstot, aizmetot garām vienu divpunktu metienu un izcīnot divas atlēkušās bumbas.

Uzvarētājiem ar 16 punktiem rezultatīvākais bija vācietis Johanness Foigtmans, kamēr mājiniekiem 15 punktus sameta Niko Laprovitola.

Badlonas "Divina Seguros Joventut" komandas jaunatnes sistēmai Žagars pievienojās pagājušā gada jūnijā. Pērn pavasarī viņš "Rīga"/DSN komandu aizveda līdz Latvijas čempionu titulam U-19 vecuma grupā, vidēji vienā spēlē iemetot 13,3 punktus.

Savukārt šosezon viņš palīdzēja Badalonas kluba jauniešu komandai uzvarēt "Adidas Next Generation" turnīra jeb jaunatnes Eirolīgas kvalifikācijas posmā un iekļūt finālsacensībās.

Jau vēstīts, ka sestdien ACB čempionāta mačā Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits iemeta 12 punktus un palīdzēja Fuenlavradas "Montakit" komandai savu skatītāju priekšā ar 87:81 (23:15, 24:21, 20:19, 20:26) pārspēt Madrides "Movistar Estudiantes" komandu.

Šmits šajā mačā laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 37 sekundēs grozā raidīja trīs no četriem divpunktu metieniem un divus no pieciem trejačiem.

Tāpat latvieša kontā bija sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, četras piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un 13 efektivitātes punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija pieredzējušais Marko Popovičs.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 19 uzvarām 21 cīņā pārliecinoši atrodas Madrides "Real", kam ar 15 uzvarām 22 mačos sekoka "Baskonia". Tikmēr 14 uzvaras 21 mačā ir Kuruca pārstāvētajai Barselonas "Lassa", iepriekšējās sezonas čempionei "Valencia Basket" un Fuenlavradas "Montakit", kas gan aizvadījusi jau 22 spēles.

Tikmēr pirmajam pieciniekam ar 13 panākumiem 21 cīņā seko Malagas "Unicaja" un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife".

Vēl Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro" ar desmit uzvarām ir 11.vietā, Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" ar septiņām uzvarām atrodama 14.pozīcijā starp 18 vienībām, bet Badalonas "Divina Seguros Joventut" ar četrām uzvarām 22 mačos ir pēdējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!