Foto: AFP/Scanpix

2017.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrs risināsies Čehijā, lēmusi Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") valde.

Sacensības notiks 2017.gada jūnijā, tajās piedalīsies 16 valstu izlases. Kvalifikācijas turnīra izloze notiks nākamās nedēļas beigās Minhenē.

2017.gada Eiropas sieviešu čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalīsies visu pieteikto valstu izlases, izņemot finālturnīra rīkotājvalsts Čehijas komandu, kurai vienīgajai garantētas tiesības piedalīties cīņā par medaļām.

Kvalifikācijas turnīra spēles pēc 13 gadu pārtraukuma tiks rīkotas rudenī un ziemā. Pirmās spēles risināsies 2015.gada 21. un 25.novembrī, cikls turpināsies 2016.gada 20. un 24.februārī, bet noslēgsies - 2016.gada novembrī.

Finālturnīrā komandas spēlēs pēc savulaik vīriešu čempionātā izmantotās sistēmas - pirmajā kārtā četri grupu turnīri (pirmo vietu ieguvēji iekļūst ceturtdaļfinālā), otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā risināsies spēles starp grupu otro un trešo vietu ieguvējām, bet trešajā kārtā notiks izslēgšanas turnīrs (ceturtdaļfināls, pusfināls finālspēles).

2017.gada Eiropas vīriešu čempionāta norises vieta tiks izraudzīta septembrī pēc šī gada finālturnīra beigām. Uz rīkošanas tiesībām pieteikušās septiņas valstis - Polija, Spānija, Turcija (uz visu turnīru), Beļģija, Izraēla, Somija un Ukraina (pieteikušās tikai uz grupas turnīru).

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionātā finālturnīrā dāmām, kas svētdien noslēgsies Budapeštā, Latvija nu jau kārtējo reizi neizkļuva no apakšgrupas, izstājoties arī no ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!