Foto: F64

Trešdien, 22.aprīlī, izsludināta kandidātu izvirzīšana basketbola kluba "VEF Rīga" dibinātās Jevgeņija Kisiela vārdā nosauktās basketbola reputācijas spodrināšanas stipendijai.

Pretendentus stipendijas saņemšanai aicinām izvirzīt ikvienu basketbola organizāciju un līdzjutējus, iesniedzot rakstisku motivētu pieteikumu ne vēlāk kā līdz 2015.gada 11.maijam. Pieteikumi jāsūta basketbola klubam "VEF Rīga" uz adresi Šķūņu ielā 6-6, Rīgā, LV-1050 vai uz elektronisko pasta adresi info@vefriga.com.

Stipendija ir dibināta ar mērķi uzlabot basketbola kā valstī populārākā sporta veida reputāciju, finansiāli atbalstot labākos piemērus, vienlaikus vērtējot kā viņu profesionālo, tā sabiedrisko darbību un personības individuālo attieksmi un piemēru basketbola prestiža stiprināšanā, paust atzinību par paveikto, kā arī sekmēt basketbola patriotisma audzināšanu.

Balvu, sākot ar 2010./11.gada sezonu, "VEF Rīga" piešķir ik gadu kārtējās basketbola sezonas noslēgumā, katru gadu izvirzot jaunus pretendentus tās saņemšanai. Katrs no diviem uzvarētājiem ik gadu saņem 2500 eiro (summa norādīta pirms nodokļu nomaksas).

Līdz šim J.Kisiela naudas balvu pateicībā par ieguldījumu basketbolā saņēmuši basketbolists Rolands Šmits, ilggadēja trenere Mudīte Zandere jauniešu un "VEF Rīga" treneris Nikolajs Mazurs, basketbolists Žanis Peiners, ielu basketbola turnīru "Ghetto Basket" rīkotājs Raimonds Elbakjans, Bertānu ģimene, sporta žurnālists Ivars Ošiņš, kinorežisors, filmas "Sapņu komanda 1935" režusors Aigars Grauba, ilggadējs treneris, sporta funkcionārs Imants Pļaviņš, ilggadējs sporta apskatnieks, grāmatu par basketbolu autors Guntis Keisels un 2013.gada Latvijas U20 izlases galvenajais treneris Artūrs Štālbergs.

Stipendija nosaukta ilggadējā VEF sporta kluba vadītāja Jevgenija Kisiela vārdā. 23 gadus J.Kisiela vadībā VEF sporta klubs visos rādītājos bija viens no labākajiem visā Padomju Savienībā.

Par balvu saņēmējiem, izvērtējot par izvirzītajiem kandidātiem iesniegtā argmentācijas vēstules un sasniegumus, lemj stiendijas padome, ko veido Jevgenijs un Raimonds Kisieli, "VEF Rīga" līdzdibinātājs, padomes priekšdēdētājs Edgars Jaunups, "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons un "VEF Rīga" galvenais treneris, kas šosezon ir Nikoljs Mazurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!