Foto: F64
Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pagājušās sezonas otro spēcīgāko klubu "TTT Rīga" arī nākamajā sezonā vadīs Ainārs Čukste, informēja klubs.

Savukārt par Čukstes asistentu tāpat kā pērn strādās Aigars Nerips. Paredzams, ka līgumus ar "TTT Rīga" komandu abi treneri parakstīs nākamās nedēļās sākumā.

Kā zināms, "TTT Rīga" komanda arī jaunajā sezonā piedalīsies FIBA Eirolīgas turnīrā. Rīgas vienība spēlēs A apakšgrupā kopā ar Gundara Vētras trenēto Krievijas spēcīgāko klubu Jekaterinburgas UGMK, Spānijas čempionvienību Valensijas "Ros Casares", Lietuvas un Baltijas čempionvienību Viļņas TEO, Turcijas klubu "Galatasaray" un Itālijas vienību "Cras Basket".

FIBA Eirolīgas formāts nākamajā sezonā paliks nemainīts - sākotnēji komandas tiks sadalītas četrās grupās pa sešām vienībām, no kurām četras labākās iekļūs astotdaļfinālā. Tālāk sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

"TTT Rīga" FIBA Eirolīgā piedalījās arī iepriekšējās divas sezonas, tomēr nevienā no tām nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru. Pirmajā sezonā vienībai problēmas sagādāja fakts, ka sastāvs tika nokomplektēts pēdējā brīdī. Nākamajā sezonā komandas vadība izteicās, ka šo nepilnību labojusi, turklāt uzsvēra, ka līgumi ar leģionārēm noslēgti līdz sezonas beigām. Taču pēc krīzes sākuma un izstāšanās no FIBA Eirolīgas, komandas ārzemnieces tika atbrīvotas.

Jau ziņots, ka Aināra Čukstes vadītā Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase izcīnīja bronzas medaļas šī gada Eiropas čempionātā, izšķirošajā cīņā par godalgām ar rezultātu 78:75 uzvarot pagājušā gada Eiropas U-20 čempionvienību Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!