Pēc izcīnītās uzvaras pēdējā pārbaudes spēlē ar Baltkrieviju pirms Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais Ainars Zvirgzdiņš atzina, ka šoreiz bija svarīgi uzvarēt.

Pirmdienas mačā Latvija bija pārāka ar 71:70. Savukārt pirmajā abu komandu tikšanās reizē sestdien Latvija piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 66:71.

"Kaut arī šī bija pārbaudes spēle, šoreiz mums bija jāuzvar, jo izlase ilgstoši bija zaudējusi baltkrievietēm," teica Zvirgzdiņš. "Galvenais uzdevums bija iespēlēt līderes un spēlēt tā, kā būs jāspēlē pēc nedēļas kvalifikācijas turnīrā."

"Šodien vairāk laukumā pavadīja Gunta Baško, Ieva Kubliņa un Anete Jēkabsone-Žogota, kurām iepriekš bija veselības problēmas, bet ceru, ka nedēļas laikā viņu stāvoklis uzlabosies."

Zvirgzdiņš nevēlējās piekrist, ka Baiba Eglīte, kura šajā spēlē laukumā neizgāja, varētu būt viena no divām spēlētājām, kuras netiks iekļautas sastāvā, sakot, ka divas liekās nosauks ceturtdien, 5.jūnijā, pēc aizvadītā treniņa.

Uz Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase dosies 6.jūnijā plkst.15.00.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kas notiks Madridē, Latvijas izlase priekšsacīkstēs A apakšgrupā tiksies ar Senegālu (9.jūnijā) un Japānu (11.jūnijā). B apakšgrupā spēlēs Angola, Čehija un Argentīna, C apakšgrupā - Fidži, Brazīlija un Spānija, bet D apakšgrupā - Taivāna, Kuba un Baltkrievija.

Vispirms komandas katra ar katru spēlēs apakšgrupas ietvaros, bet pēc tam divas spēcīgākās katras grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Ceturtdaļfinālu uzvarētājas uzreiz būs nodrošinājušas sev tiesības piedalīties olimpiskajās spēlēs, bet četras ceturtdaļfinālu zaudētājas savā starpā cīnīsies vēl par vienu ceļazīmi. Ja Latvijas izlase kvalificēsies ceturtdaļfināliem, tad būs jāspēlē ar B apakšgrupas komandām. A apakšgrupas pirmā vieta tiksies ar B apakšgrupas otro vietu, bet A apakšgrupas otrā vieta spēlēs ar B apakšgrupas uzvarētāju.

Latvijas izlases kandidātes: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Baiba Eglīte, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Dace Cinīte, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!