Foto: Publicitātes foto

Par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas "Latvijas Universitāte" (LU) galveno treneri kļuvis Guntis Endzels, vēsta "lu.lv".

Endzels LU basketbola komandas galvenā trenera amatā nomainīs Artūru Visocki-Rubeni, kurš pieņēmis lēmumu trenera karjeras attīstību turpināt citviet. Visockis-Rubenis valsts spēcīgāko studentu komandu vadīja piecas sezonas, ar augstāko rezultātu 2011./2012.gada sezonā, kad Latvijas Universitāte pārsteidza un izcīnīja augsto ceturto vietu LBL.

Aizvadīto divu sezonu laikā Endzels darbojies "Aldaris" LBL klubos. 2014./2015.gada sezonā speciālists vadīja "Saldus" komandu, savukārt pērn darbojās "Barons"/LDz komandā - sezonas lielāko daļu kā trenera asistents un kopš marta arī kā galvenais treneris.

Trenera karjeras laikā Endzels strādājis kā "Brocēni", LMT un "Skonto" otrais treneris. 2004. gadā viņš kļuva par "Skonto" galveno treneri, bet no 2006. līdz 2009. gadam ieņēma "Ķeizermežs" galvenā trenera amatu. No 2009. līdz 2011. gadam Endzels strādājis gan kā "BK Ventspils" trenera asistents, gan kā galvenais treneris. Tāpat Endzels bijis galvenais treneris "Okarte" Basketbola akadēmijā, karjeras laikā vadot arī vairākas Latvijas jauniešu izlases. Tad viņš vadīja "Liepājas Lauvas", bet 2012. gadā pieņēma darbu Ukrainas klubā "Dnipro-Azot".

Darbā ar LU vīriešu komandu Guntim Endzelam asistēs Edgars Suraks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!