"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas turnīrā ceturtdien, 30.aprīlī, Aizkrauklē cīņu sāk pusfināla otrais pāris - "VEF Rīga" un "Liepāja/Triobet".

Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Aldaris" LBL un "Best4Sport TV" piedāvās spēles video tiešraidi. Spēles sākums pulksten 19:30.

"VEF Rīga" aprīlī aizvadīja sešas spēles VTB Vienotās līgas turnīrā – pietiekami daudz, lai turētos labā spēļu ritmā un sportiskā kondīcijā, un pietiekami maz, lai sakrātu pārmērīgu nogurumu. Tiesa, pēdējā laikā acīmredzami bijuši savainojumu iecirstie robi komandas sastāvā un nav skaidrs, kuri no tiem būs likvidēti līdz "Aldaris" LBL izslēgšanas turnīra sākumam (delikātās informācijas neizplatīšana pieder sezonas izšķirošo spēļu stilam). Katrā ziņā viens paliks noteikti – Latvijas čempionātā komanda vismaz pagaidām katrā spēlē var izmantot tikai trīs no saviem četriem leģionāriem.

Liepājnieki "Aldaris" LBL ceturtdaļfinālā "Barons/LDz" barjeru pārvarēja ar minimāli iespējamo spēku patēriņu, divreiz pārliecinoši uzvarēdami savā laukumā un veiksmīgi izglābdamies izbraukuma spēles galotnē. Kopš pēdējās spēles bijušas deviņas dienas, lai sagatavotos nākamajam pārbaudījumam.

Laba kondīcija pusfinālā ļauj cerēt uz kvalitatīvu basketbolu, kādu šosezon demonstrējušas abas komandas. "VEF Rīga" stiprākais sabiedrotais šajā sērijā varētu būt ātrums, neļaujot liepājniekiem sakoncentrēt spēkus aizsardzībā un provocējot pretiniekus uz sasteigtām darbībām uzbrukumā, kas agri vai vēlu palielinās kļūdu skaitu. Skrienošā basketbolā "VEF Rīga" līderi jūtas kā zivis ūdenī, iegūstot brīvu telpu individuālās meistarības demonstrēšanai. Savukārt liepājniekiem jācenšas ievilkt pretiniekus pozicionālā spēlē un, galvenais, jāpanāk vismaz līdzsvars cīņā pie groziem. Ja izdosies, vicečempioni sajutīs diskomfortu, kas varētu būt viens no kurzemnieku stiprākajiem sabiedrotajiem šajā sērijā. Jebkurā gadījumā - pirmais mačs parādīs gultni, kurā ievirzīsies šis duelis, taču nebūt nedos atbildes uz visiem jautājumiem. Uz tām būs jāpagaida – vismaz līdz otrajai spēlei, kas svētdien notiks Liepājā.

Īpašās odziņas: "VEF Rīga" sastāvā šosezon ir dzimušais liepājnieks Mareks Mejeris, kā arī Liepājas komandā spēlējušie Jānis Timma un Ingus Jakovičs. Savulaik Liepājā spēlējis pašreizējais "VEF Rīga" treneris Jevgēņijs Kosuškins. "Liepāja/Triobet" vada bijušais "VEF Rīga" treneris Uvis Helmanis, bet sastāvā ir bijušie vefieši Gatis Jahovičs un Lauris Blaus.

PieredzeVEF RīgaLiepāja/Triobet
LBL izslēgšanas turnīri718
Sērijas16 (10 uzvaras)43 (19 uzvaras)
Spēles65 (36 uzvaras)124 (56 uzvaras)
Labākie sasniegumi1.vieta (2011-2013)2.vieta (1997)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!