Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā trešdien kopvērtējuma līdere un pašreizējā valsts čempione "Ventspils" mājās tiksies ar savu principiālāko pretinieci "VEF Rīga".

Cīņa Ventspils olimpiskajā centrā sāksies plkst.19. Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Aldaris" LBL un "Best4Sport" piedāvās šīs spēles video tiešraidi.

Iepriekšējā komandu tikšanās reizē 21.janvārī Bauskā uzvaru izcīnīja "Ventspils", kas bija pārāka ar 90:85. Teicamu spēli toreiz aizvadīja Džeralds Robinsons, kurš "VEF Rīga" labā guva 38 punktus.

Kopš abu klubu iepriekšējās tikšanās reizes šo četru nedēļu laikā "Ventspils" vienība aizvadījusi četras spēles, gūstot tikpat uzvaru. Tikmēr "VEF Rīga" bijušas sešas cīņas, no kurām uzvarētas četras.

Abas komandas savā starpā LBL finālos tikušās jau iepriekšējās četras sezonas. Ja pirmajās trijās no šīm reizēm uzvarēja "VEF Rīga", iepriekšējā sezonā sērijā ar 4-1 labākā bija "Ventspils" komanda, tiekot pie sava devītā titula vēsturē un pirmā kopš 2009.gada.

Sezonas pirmo pusi neviena no abām komandām nevar saukt par izdevušos, jo tām neizdevās pārvarēt Eiropas kausa pirmo posmu, līdz ar to šobrīd tām nav īpaši lielas spēļu prakses - "Ventspils" pašlaik sacenšas LBL turnīrā un Baltijas Basketbola līgā (BBL), kur komanda iekļuvusi ceturtdaļfinālā, bet "VEF Rīga", kas LBL regulārajā sezonā aizvada vien vienu apli, cīnās arī VTB Vienotajā līgā, kurā līdz šim cietusi vairāk neveiksmju, nekā guvusi uzvaras.

LBL turnīrā "Ventspils" līdz šim cietusi vienu neveiksmi - novembrī ar 76:81 piekāpās "Liepāja"/"Triobet" spēlētājiem, bet "VEF Rīga" divi zaudējumi - decembrī ar 86:89 "Jēkabpils" vienībai un janvārī ar 85:90 ventspilniekiem.

Salīdzinājumā ar pagājušo sezonu abu komandu sastāvi piedzīvojuši būtiskas izmaiņas, turklāt vairāki spēlētāji pārgājuši pie principiālajiem pretiniekiem - pērnās sezonas "Ventspils" līderi Jānis Timma un Ronalds Zaķis šobrīd ir jau "VEF Rīga" nometnē, bet "Ventspils" sastāvā ir bijušais rīdzinieku kapteinis Kristaps Janičenoks.

Tiesa, Zaķis šobrīd ir iedzīvojies savainojumā, turklāt iepriekšējā VTB Vienotās līgas mačā cīņu priekšlaicīgi noslēdza rīdzinieku centrs Bamba Fals, tāpēc viņu došanās laukumā pret "Ventspili" ir apšaubāma.

Uzvaras gadījumā "VEF Rīga" pakāpsies uz otro vietu LBL kopvērtējumā, bet, ja piedzīvos neveiksmi, tikai nedaudz būs priekšā "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai.

Vēl LBL gaitā šodien plkst.18.30 "Barons"/LDz uzņems turnīra pastarīti "Saldus" komandu. Abas komandas šosezon ir aizvadījušas divus mačus, kuros pārāka ir bijusi "Barons"/LDz vienība ar 79:74 un 85:64.

Savukārt turnīra vicelīdere "Liepāja"/"Triobet" savās mājās plkst.19.30 aizvadīs maču pret "Valmieras" vienību. Visās trijās šīs sezonas spēlēs uzvaru izcīnījuši ir liepājnieki, kuri ir bijuši pārāki ar 86:75, 71:66 un 89:75.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 12 uzvaras 13 spēlēs, bet tai ar 17 panākumiem 22 mačos seko "Liepāja"/"Triobet". Vicečempione "VEF Rīga" ar sešiem panākumiem astoņās cīņās atrodas trešajā pozīcijā, "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 14 uzvarām 21 cīņā ir ceturtā, "Jēkabpils" basketbolisti ar 12 panākumiem 23 cīņās ir piektie, bet pirmo sešinieku ar 11 uzvarām 22 spēlēs noslēdz "Barons"/LDz.

"Jelgava" ar deviņām uzvarām 22 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir astoņi panākumi 22 cīņās. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi piecas un četras uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā, visticamāk, tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!