Foto: DELFI

Biznesa augstskola "Turība" trešdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) studentu derbijā savā laukumā ar 86:67 (27:15, 18:15, 24:19, 17:18) pieveica "Latvijas Universitāti" (LU).

"Turības" basketbolisti jau no cīņas pirmajām minūtēm ņēma spēles grožus savās rokās, pusotru minūti pirms pirmās ceturtdaļas beigām panākot jau 27:11 sev par labu. Turpinājumā LU komandai tā arī neizdevās izmainīt spēles gaitu, lai varētu konkurēt ar mājinieku basketbolistiem.

"Turības" sastāvā ar 22 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās Mārtiņš Vīņauds, bet pa 14 punktiem iemeta Kristers Zeidaks un Mikus Sokolovs.

Tikmēr LU rindās 16 punktus iemeta Artūrs Lūsis.

Iepriekšējās trīs šīs sezonas tikšanās reizēs divreiz pārāki bijuši LU basketbolisti.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 15 uzvarām 16 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar septiņām uzvarām astoņās aizvadītajās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kurai ar 18 uzvarām 27 cīņās seko "Jēkabpils" un "Valmiera".

Piekto vietu ar 18 uzvarām 28 spēlēs ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss", bet "Liepāja"/"Triobet" seko ar 17 panākumiem 27 mačos. Tālāk 14 uzvaras 28 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar desmit uzvarām 27 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar desmit panākumiem 29 cīņās ir "Saldus", kurai ar deviņām uzvarām 28 spēlēs seko biznesa augstskola "Turība, bet "Jelgava" iekrājusi astoņus panākumus 27 dueļos.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 15 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!