Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandā "Jēkabpils" piektdien oficiāli atgriezies Jurijs Aleksejevs, bet Zintis Plivda atkal spēlēs "Latvijas Universitātes" (LU) vienībā.

Aleksejevs šo sezonu iesāka Ukrainas klubā "Odessa", tomēr novembra sākumā līgums tika lauzts, un drīz vien viņš pārgāja uz Sanda Buškevica trenēto Igaunijas vienību Valgas "Maks&Moorits", noslēdzot viena mēneša līgumu.

Četrās Ukrainas čempionāta spēlēs šajā sezonā Aleksejevs vidēji guva 4,3 punktus un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.

Savukārt "Maks&Moorits" sastāvā uzbrucējs četrās Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs vidēji guva 14,8 punktus un izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas.

Aleksejevs "Jēkabpils" vienību pārstāvēja jau pērn, LBL čempionātā 34 spēlēs vidēji gūstot 11,6 punktus un iekrājot 7,7 bumbas zem groziem.

Zīmīgi, ka vēl tikai ceturtdien Aleksejevs aizvadīja pēdējo maču "Maks&Moorits" rindās, gūstot 15 punktus zaudējumā pret Latvijas vienību "Barons kvartāls", bet jau piektdien spēlēs "Jēkabpils" rindās, kas BBL cīņā spēkosies ar Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas", ko pārstāv Latvijas basketbolisti Māris Ļaksa un Juris Umbraško.

Uzbrucējs savas basketbolista karjeras laikā pārstāvējis arī tādas komandas kā "Gulbenes Buki", "VEF Rīga", "Liepājas Lauvas" un Čehijas pilsētas Ostravas vienību "Nova Hut".

Tikmēr Plivda sezonu uzsāka "Valmieras" komandā, tomēr pirms nedēļas vienošanās tika lauzta. Plidva "Valmieras" komandas sastāvā piedalījās sešās LBL spēlēs, kurās vidēji guva 2,0 punktus, izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas un izdarīja 0,5 rezultatīvas piespēles. Tāpat Plidva piedalījās trijās BBL regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji izcēlās ar 6,0 gūtiem punktiem un 4,0 atlēkušajām bumbām.

Plivda LU rindās aizvadīja pilnu 2011./12. gada sezonu, vidēji gūstot 9,2 punktus un izcīnot 5,1 atlēkušo bumbu, palīdzot tai izcīnīt ceturto vietu LBL kopvērtējumā.

Savas karjeras laikā Plivda pārstāvējis arī Latvijas komandas Gulbenes "Buki" un "Cēsis". Savukārt pagājušajā sezonā viņš pirmoreiz devās leģionāra gaitās, sākotnēji pievienojoties Vācijas reģionālās līgas vienībai "SSV Lokomotive" no Bernavas, bet vēlāk pārejot uz Baltkrievijas basketbola čempionāta vienību Vitebskas "Rubon".

"Centra pozīcija mums bija ļoti aktuāla. Visi, kas cīnījušies zem groziem, pamatā ir ceturtā numura spēlētāji, līdz ar to katrā spēlē laukumā devāmies ar vieglo sastāvu. Tas bieži vien ir bijis neērti pretiniekam, taču tajā pašā laikā neļāva mums variēt ar spēles stilu," izteicies LU galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis. "Ceram, ka Zintis šo caurumu spēs aizlāpīt. Redzēsim, kādā fiziskajā formā viņš šobrīd ir un, kas pats galvenais, vai viņam ir pārliecība, jo šosezon viņš praktiski vispār nav spēlējis. Par viņa meistarību mums nav ne mazāko šaubu un nebija arī laikā, kad viņš pirms 2 sezonām pievienojās komandai. Meistarība viņam ir."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!