Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" centra uzbrucējs Amare Stademairs pametis klubu pēc paša vēlēšanās, vēsta Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) mājas lapa.

"Amares kā "Knicks" spēlētāja laiks ir pagājis," izteicies kluba prezidents Fils Džeksons, kurš piekritis basketbolista lūgumam viņu atbrīvot. "Tas notika pēc viņa iniciatīvas, un mums ir jāatzīst Amares nopelni "Knicks" labā. Viņš te strādāta ar simtprocentīgu atdevi. Tagad meklēsim vietā citu spēlētāju, kurš būs gatavs vienmēr tiekties pēc uzvarām, kā Amare."

Līguma laušanas detaļas netiek izpaustas. Zināms, ka "Knicks" izpirka Stademaira līgumu, kas bija spēkā līdz sezonas beigām. Pēc ESPN rīcībā esošās informācijas, par brīvo aģentu kļuvušais 32 gadus vecais Stademairs pievienošoties Dalasas "Mavericks", lai gan uz viņu pretendē arī Klīvlendas "Cavaliers", Sanantonio "Spurs" un viņa bijusī komanda Fīniksas "Suns".

Stademairs "Knicks" aizvadīja piecas sezonas. Vidēji ik spēlē viņš guva 7,3 punktus un izcīnīja 6,7 atlēkušās bumbas. Šajā sezonā ceļgala traumu dēļ Stademeijers piedalījies vien 36 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guvis vidēji 12 punktus katrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!