Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Anete Jēkabsone-Žogota gatavojas doties spēlēt uz Sieviešu nacionālo basketbola asociāciju (WNBA) un jau praktiski ir vienojusies ar kādu komandu, sportiste ceturtdien izteicās intervijā "Latvijas Radio 1" raidījumam "Piespēle".

"Beidzot to esmu gatava realizēt. Pašlaik man rit ļoti nopietnas pārrunas ar vienu klubu, kuram taisos pievienoties," izteicās Jēkabsone-Žogota. "Uz Maskavas "Dinamo spēli atbrauca pat trīs komandu treneri, tomēr praktiski jau zinu uz kuru vienību iet."

"Domāju, ka laiks pienācis. Esmu tam gatava un vēlos izmēgināt," izteicās Latvijas izlases kapteine.

Līdz šim WNBA no latvietēm spēlējusi tikai Zane Tamane, kuru 2006.gada jauno spēlētāju izvēles draftā ar 35.numuru izvēlējās Detroitas "Shock" komanda, bet nedaudz vēlāk viņa tika aizvadīta uz Vašingtonas klubu "Mystics". Tamane WNBA nospēlējusi 16 spēles, kurās vidēji mačā guva 1,8 punktus un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas.

Kā zināms WNBA sezona norisinās vasarā.

Tāpat Jēkabsone-Žogota izteicās, ka ekonomiskā krīze skar arī viņas pārstāvētā "Dinamo" komandu.

"Ir algu aizkavēšanās, bet nu man vismaz saka, ka bankrots nebūs. Krīze skar visus," teica basketboliste. "Martā vai aprīlī, manuprāt, būs lielas izmaiņas basketbolā. Jau tagad pēdējo mēnesi visas basketbolistes uztraucas vai saņems naudu un šī neziņa traucē spēlēt. Tagad iet pēdējie gadi, kad Krievijā var saņemt tik ļoti lielu naudu."

2007.gada Eiropas labākā basketboliste Jēkabsone-Žogota pastāstīja arī, ka īpaši gaida jūnijā paredzētā Eiropas čempionāta spēles Liepājā, kur viņai dzīvo praktiski visi radi. "Mana vecmāmiņa, kura 1958.gada 5.novembrī piedalījās pirmajā TTT spēlē, teica, ka vēlētos uz visiem mūsu treniņiem nākt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!