Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Anete Jēkabsone-Žogota pēc Eiropas čempionāta finālturnīra otrās kārtas spēlēm kļuvusi par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.
Jau ziņots, ka pirmdien turnīra pirmajā mačā ar Turciju Jēkabsone-Žogota guva 16 punktus, bet dienu vēlāk mačā ar Izraēlu viņa guva 28 punktus, kļūstot par spēles galveno varoni. Latvijas izlases līdere vidēji mačā guvusi 22 punktus, par vienu punktu apsteidzot turcieti Nevriju Jilmazu, kura gan piedalījusies tikai vienā mačā.

Jēkabsone-Žogota realizējusi desmit no 11 soda metieniem un ar 90,9 procentu precizitāti šobrīd dala sesto vietu, savukārt ceturtā labākā divpunktu metienu realizētāja šobrīd ir Zane Tamane, kurai precīzi bijuši astoņi no 14 izpildītajiem metieniem.

Cīņā par atlēkušajām bumbām Tamane ar vidēji izcīnītajām 8,5 bumbām ieņem piekto vietu. Pirmajās divās kārtās piecas spēlētājas sasniegušas "double double" - divos statistikas rādītājos divciparu skaitļus - no kuriem viens arī Tamanes rēķinā.

Latvijas izlases spēlētājas ir labākās rezultatīvo piespēļu izpildītājas. Pirmo vietu ar piecām rezultatīvām piespēlēm mačā ieņem Gunta Baško, bet Jēkabsone-Žogota vidēji mačā atdevusi 4,5 rezultatīvas piespēles un šajā rādītājā ieņem otro vietu.

Tomēr tieši Jēkabsone-Žogota laukumā pavada ilgāko spēles laiku no visām turnīra basketbolistēm. Pirmajos divos mačos viņa vidēji ir nospēlējusi 38,5 minūtes.

Jau ziņots, ka apakšgrupas pēdējā mačā Latvija šodien tiksies ar pašreizējo Eiropas čempioni Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!