Foto: F64

Jāņa Antropa 35 gūtie punkti sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē palīdzēja biznesa augstskolai "Turība" ar 80:78 (18:17, 27:16, 8:23, 27:22) savā laukumā negaidīti pieveikt "Jēkabpili".

Jau pirmajā puslaikā "Turības" komandas labā 25 punktus bija guvis Antrops, kas mājiniekiem deva vadību ar 45:33. Trešās ceturtdaļas vidū par favorītiem uzskatītie jēkabpilieši veica izrāvienu 11:0 un vēlāk ieguva vadību ar 54:52, bet pirms pēdējām desmit minūtēm bija priekšā ar 56:53.

Izšķirošās ceturtdaļas sākumā "Jēkabpils" ieguva arī četru punktu pārsvaru, tomēr "Turība" nepadevās un pēdējās minūtēs jau gandrīz visu laiku bija vadībā, novedot cīņu līdz grūtai uzvarai.

Antrops 25 no saviem punktiem guva pirmajā puslaikā, bet vēl astoņus sameta cīņas pēdējās divās minūtēs. Tāpat "Turībai" ar 24 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Mikus Sokolovs.

Savukārt jēkabpiliešiem ar 25 punktiem izcēlās Kemerons Randerss.

Šī "Turībai" bija trešā uzvara pēc kārtas, bet "Jēkabpils", kas cīnās ar sastāva problēmām, cieta trešo neveiksmi pēdējos četros LBL mačos.

Citos mačos uzvaru izcīnīja abas valsts spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils".

Smagāks mačs izvērtās kopvērtējuma vicelīderiem "Ventspils", kas ar 90:81 (31:22, 21:20, 18:25, 20:14) savā laukumā sagādāja ceturto zaudējumu pēc kārtas "Jelgavas" basketbolistiem.

Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā "Jelgava" pietuvojās pretiniekiem līdz 69:70, tomēr turpinājumā "Ventspils" divu minūšu laikā guva desmit punktus, panākot izšķirošo pārsvaru.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 24 gūtajiem punktiem bija Ronalds Zaķis, bet 23 punktus pievienoja Jānis Timma. Savukārt jelgavnieku labā 21 punktu sameta Kristaps Kanbergs.

Ventspilnieki ar šo cīņu noslēdz savu pirmo regulārā čempionāta apli.

Savukārt čempioni "VEF Rīga" ar 81:67 (26:13, 19:16, 15:22, 21:16) izbraukumā apspēlēja "Liepāja"/"Triobet" spēlētājus.

Uzvarētājiem ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kenans Bajramovičs, bet 14 punktus pievienoja Entveins Robinsons.

Savukārt liepājniekiem ar 16 punktiem un septiņām bumbām zem groziem sevi apliecināja Mareks Jurevičus.

Kā zināms, "Liepāja"/"Triobet" komandu vada viens no rīdzinieku pagājušās sezonas treneru korpusa locekļiem Uvis Helmanis.

"VEF Rīga" basketbolistiem plānoti trīs LBL mači trijās dienās - piektdien ar 97:69 tika uzvarēta sacensību jaunpienācēja "Saldus" komanda, bet svētdien viņi spēkosies ar "Latvijas Universitāti" (LU).

Arī dienas ceturtā spēle izvērtās saspringti, bet "Valmiera" ar 67:57 (12:14, 16:19, 19:12, 20:12) savu skatītāju priekšā pieveica pēdējā laikā sekmīgi spēlējošo "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, kas bija uzvarējusi piecās spēlēs pēc kārtas.

Vēl septiņas minūtes pirms spēles beigām jūrmalnieki bija vadībā ar 54:51, vēlāk spēja pietuvoties līdz 57:59, bet vairāk punktu tā arī neguva.

Uzvarētājiem ar 21 punktu, sešām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm sevi apliecināja Raimonds Gabrāns, kurš vienīgais spēja gūt vismaz desmit punktus. Savukārt jūrmalniekiem ar 16 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Roberts Stumbris.

Šo vienību pirmajā savstarpējā spēlē 5.oktobrī valmierieši viesos uzvarēja ar 79:67.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar četrām uzvarām visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otrā ar desmit uzvarām 11 spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 13 panākumiem 17 mačos seko "Valmiera", "Jēkabpils" ar 12 uzvarām 17 mačos atkritusi uz ceturto vietu, bet piektā ar 11 panākumiem 17 cīņās ir "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā joprojām atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 16 mačos ir deviņas uzvaras, septiņi panākumi 18 cīņās ir "Saldus" komandai, tai ar sešiem panākumiem 16 mačos seko "Barons kvartāls", bet "Turības" kontā ir sešas uzvaras 17 spēlēs. "Jelgavas" basketbolisti izcīnījuši piecas uzvarām 17 spēlēs, kas dod desmito vietu, bet viņiem ar četrām uzvarām 16 mačos 11.vietā seko "Latvijas Universitātes" (LU) komanda.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās astoņās līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!