Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas basketbolists Kārlis Apsītis trešdien ar pieciem punktiem palīdzēja Lietuvas komandai Ķēdaiņu "Nevežis" ar uzvaru noslēgt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa pirmo posmu, citā mačā vietu nākamajā kārtā garantējot Baltkrievijas vienībai Minskas "Cmoki", kuras treneru kolektīvā ir latvietis Edmunds Valeiko.

Aizvadītajā cīņā "Nevežis" viesos ar 90:64 (29:9, 22:14, 17:17, 22:24) sagrāva Dānijas klubu Orhūsas "Bakken Bears". Jau pirms šīs spēles "Nevežis" komanda bija garantējusi vietu nākamajā posmā, bet, lai triumfētu apakšgrupā, tai bija jāpārspēj pretinieki ar vismaz 16 punktu pārsvaru, kāds pirmoreiz tika sasniegts jau septītajā minūtē (21:4).

Apsītis laukumā bija vien piecas minūtes un 44 sekundes, bet trāpīja vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu un arī vienīgo tālmetienu. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja sešus efektivitātes punktus, tomēr, latvietim atrodoties laukumā, "Nevežis" ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

Šī Apsītim bija pirmā spēle Eirokausos "Nevežis" rindās. Šai komandai viņš pievienojās pirms nedēļas, sastāvā nomainot citu latvieti Rihardu Kuksiku, kurš devies uz Itālijas augstāko līgu.

Ķēdaiņu vienības sastāvā ir arī latvietis Roberts Stumbris, kurš gan smagas traumas dēļ laukumā atgriezīsies vien nākamajā gadā.

Sacensību B apakšgrupā ar četrām uzvarām sešos mačos triumfēja "Nevežis" komanda, aiz sevis ar tādu pat bilanci atstājot "Bakken Bears".

Vēl Krievijas vienība Saratovas "Avtodor" guva trīs uzvaras sešās cīņās, bet tabulu ar vienu panākumu noslēdza Portugāles komanda Lisabonas "Benfica".

Citā spēlē trešdien "Cmoki" ar 87:82 (23:16, 19:15, 26:21, 19:30 savā laukumā pārspēja Sēkešfehērvāras "Alba Fehervar" komandu no Ungārijas.

Šīs komandas spēkojas F grupā, kurā ar četriem panākumiem triumfēja "Cmoki", kamēr pa trim uzvarām guva Šarleruā "Proximus Spirou" no Beļģijas un "Alba Fehervar" komanda, bet divreiz uzvarēja Herclijas "Bnei Rav-Bariach" basketbolisti no Izraēlas.

FIBA Eiropas kausa pamatturnīrā 32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā, bet no katras apakšgrupas divas labākās iekļūs nākamajā kārtā. Otrajā posmā 16 vienības būs sadalītas četrās grupās, bet tam sekos izslēgšanas turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!