Foto: LETA

Latvijas basketboliste Elīna Babkina ceturtdien guva 15 punktus un sekmēja Turcijas kluba Samsunas "Canik" uzvaru FIBA Eirokausa kvalifikācijas kārtā, palīdzot turku vienībai iekļūt pamatturnīrā, kur tai nāksies spēlēt arī pret Latvijas čempionēm "TTT Rīga" basketbolistēm.

"Canik" ceturtdien kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē viesos ar 70:61 (14:24, 18:10, 12:13, 26:14) uzvarēja Krievijas klubu Vologdas "Čevakata", bet divu spēļu summā triumfēja ar 152:140.

Babkina atbildes mačā spēlēja 32 minūtes un 23 sekundes, trāpot trīs no sešiem divunktu un trīs no sešiem trīspunktu metieniem.

Latviete arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja vienu piezīmi, kas viņai deva 12 efektivitātes punktus.

"Canik" spēli sāka neveiksmīgi un pēc desmit minūtēm atradās iedzinējos ar desmit punktiem. Savukārt cīņas otrajā nogrieznī viešņas atguvās un deficītu spēja sadeldēt līdz vienam precīzam divpunktu metienam.

Pēc atpūtas laukumā turpinājās sīva cīņa, taču mača beigas krietni labāk aizvadīja "Canik", kuras pēdējā ceturtdaļā pretiniecēm pirmos punktus ļāva gūt tikai pēc piecām minūtēm, tobrīd jau esot vadībā ar 61:47.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 27 punktiem bija Ešaja Mērfija, bet

Vologdas komandā tikpat punktus guva Emma Kenona.

Samsunas komanda šo spēli aizvadīja bez sava galvenā trenera. LETA jau ziņoja, ka sestdien "Canik" pārbaudes spēles laika slikti ar sirdi kļuva komandas vadītājam Mehmetam Džanam Eztirkam, tomēr ārsti pēc ilgstošas operācijas izglāba viņa dzīvību.

"Canik" komanda līdz ar to FIBA Eirokausa pamatturnīrā spēlēs C apakšgrupā ar Latvijas čempionēm "TTT Rīga", kā arī Stambulas "Galatasaray", kuru šosezon pārstāvēs Kristīne Vītola, kā arī ar Novosibirskas reģiona "Dinamo" no Krievijas.

Pērn "Čevakata" komandu sezonas lielāko daļu pārstāvēja Latvijas basketboliste Anete Šteinberga, kura sezonas beigas aizvadīja Čehijas čempionvienībā Prāgas ZVVZ USK. Šteinberga trešdien tika atzīta par šī gada Latvijas labāko basketbolisti.

Savukārt "Canik" komandā iepriekšējā sezonā spēlēja Zane Teilāne.

Tikmēr citā duelī Aijas Putniņas pārstāvētais Turcijas klubs "Stambulas Universitāte" savā laukumā ar rezultātu 68:57 (22:14, 15:16, 17:19, 14:8) uzvarēja citu Stambulas klubu YDUBGD, tomēr divu spēļu summā ar 139:121 uzvarēja YDUBGD.

Putniņa atbildes spēlē ar 15 punktiem bija rezultatīvākā uzvarētāju rindās. Viņa spēlēja 36 minūtes un četras sekundes, trāpīja septiņus no 11 divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, taču aizmeta garām vienīgo tālmetienu.

Tāpat Latvijas izlases basketboliste izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārķēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja vienu piezīmi, kas viņai deva 16 efektivitātes koeficienta punktus.

Jau ziņots, ka trešdien latviešu basketbolistes Anitas Teilānes pārstāvētais Vācijas klubs Kelternas "Rutronik Stars" pirmo reizi vēsturē sasniedza FIBA Eirokausa pamatturnīru.

Kvalifikācijas turnīra atbildes cīņā "Rutronik Stars" izbraukumā ar 73:55 (23:16, 15:6, 17:16, 18:17) pārspēja Čehijas komandu "Brno", kas divu spēļu summā ļāva gūt pārliecinošu virsroku ar 142:114.

Pamatturnīrā "Rutronik Stars" spēlēs F apakšgrupā kopā ar Spānijas vienību Žironas "Spar Citylift", Beļģijas klubu "Royal Castors Braine" un "Sportiva" no Portugāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!