Foto: Publicitātes foto

Par karjeras beigām trešdien paziņojis pazīstamais lietuviešu basketbolists Ģiedrjus Gusts, kurš savulaik pārstāvēja arī Latvijas komandu "Barons"/LMT. Pēc karjeras beigām Gusts pievienojies Alītas "Dzūkija" komandas treneru kolektīvam.

"Veltīju visu vasaru tam, lai izlemtu, un tagad esmu pieņēmis lēmumu kļūt par treneri," izteicies 36 gadus vecais Gusts.

Jau savā pirmajā profesionālajā sezonā Gusts 1999.gadā ar Kauņas "Žalgiris" komandu kļuva par Eirolīgas čempionu. Savukārt 2004.gadā tieši pēc Gusta neveiksmīgiem soda metieniem "Žalgiris" zaudēja Eirolīgas pusfinālā - mačā pret Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi" dažas sekundes pirms beigām lietuviešiem bija trīs punktu pārsvars, bet Gusts aizmeta garām divus soda metienus, un pēc tam Deriks Šarps realizēja izmisīgu tālmetienu. Turpinājumā "Žalgiris" zaudēja pagarinājumā, un pēc sezonas Gusts noslēdza karjeru dzimtenes vienībā.

"Barona"/LMT komandā viņš spēlēja 2005./2006. gada sezonā, bet pēc tam, 2007. gadā, atgriezās un pavadīja vēl pusotru sezonu.

Tieši Latvijas komandā Gusts guva vienu no karjeras lielākajiem individuālajiem sasniegumiem, jo ne tikai palīdzēja "Baronam"/LMT triumfēt FIBA Eiropas kausā, bet arī tika nosaukts par finālčetrinieka turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Ar Lietuvas izlasi Gusts 2003. gadā kļuva par Eiropas čempionu, bet 2007. gadā tika pie bronzas godalgas.

Kopš 2014. gada Gusts spēlēja tieši "Dzūkija" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!