Latvijas basketbola čempionēm mērķis arī šogad būs izkļūt no FIBA Eirolīgas turnīra apakšgrupas, bet Latvijā - uzvarēt LSBL, otrdien preses konferencē atklāja "TTT Rīga" valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

""TTT Rīga" komanda izdzīvojusi arī šajos laikos, un esam pilni ar ambīcijām arī šogad uzvarēt Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) turnīrā," izteicās Ameriks. "Savukārt FIBA Eirolīgas turnīrā arī šogad ir mērķis izkļūt no apakšgrupas."

"Pašreiz sieviešu basketbols ir perspektīvāks nekā vīriešu, tādēļ mēģināsim atbalstīt mūsu meitenes cik vien varam," stāstīja Ameriks.

Kā ziņots, "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas turnīrā startēs ceturto gadu pēc kārtas un iepriekšējās reizēs vienība no apakšgrupas nav spējusi izkļūt.

"TTT Rīga" pretinieces jaunās sezonas Eirolīgas turnīrā būs latviešu basketbolistu Guntas Baško pārstāvētais Polijas klubs Krakovas "Wisla Can-Pack" un Aijas Brumermanes jaunais klubs "USO Mondeville" no Francijas. "TTT Rīga" A apakšgrupā cīnīsies arī ar Slovākijas čempionēm "Košice", Itālijas čempionvienību "Taranto" un ungāru vicečempionēm "Pecs 2010".

Pavisam FIBA Eirolīgā sacentīsies 24 klubi, kas sadalīti četrās apakšgrupās. Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, kur cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Pirmajā spēlē "TTT Rīga" 28.oktobrī izbraukumā spēkosies ar "Pecs 2010" vienību.

Kā ziņots, "TTT Rīga" komanda aizvadītajā sezonā pēc viena gada pārtraukuma atguva valsts čempionvienības titulu, kad Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijā ar 3-2 pieveica 2009.gada Latvijas čempionvienību "Cēsis".

"Atbalstītāji darījuši visu, lai komanda šogad varētu sekmīgi uzsākt jauno sezonu. Papildus Eirolīgas uzstādījumam, otrs uzdevums ir izcīnīt Latvijas čempiona titulu. Pašlaik jau otro nedēļu trenējamies pilnā sastāvā un gatavi sezonai," izteicās "TTT Rīga" vienības galvenais treneris Aigars Nerips.

Komanda līdz šim aizvadījusi četras pārbaudes spēles, kurās visās izcīnījusi uzvaras. Paredzams, ka vēl viena pārbaudes cīņa tiks aizvadīta arī nākamajā nedēļā.

Kā ziņots, "TTT Rīga" parakstījusi līgumus ar sešām Latvijas basketbolistēm - Kristīni Kārkliņu, Andu Eibeli, Ievu Veinbergu, Līgu Šurkusu, Karlīnu Nīmani un Ditu Krūmbergu.

Tāpat komandā būs arī četras ārzemnieces - Lietuvas izlases spēlētāja Daina Staugaitiene, aizsardzības pozīcijas spēlētāja Šavonte Zelū no ASV un Kvanitra Holingsvorta, kā arī Lielbritānijas izlases spēka uzbrucēja Kimberlija Batlere.

"Priecājos, ka sieviešu basketbolam tiek pievērsta tik liela uzmanība. Komanda ir izmainījusies par 50%. Cerams, ka būsim gatavas uz pirmo FIBA Eirolīgas spēli. Komandā atmosfēra ir ļoti jauka un pozitīva, visas meitenes ir ļoti draudzīgas un nav nekādu problēmu," optimistiski noskaņota par jauno sezonu bija "TTT Rīga" komandas kapteine Kristīne Kārkliņa.

"Leģionāres, kas ir atbraukušas, nav vēl īsti iespēlējušās, bet viņas ir ļoti ambiciozas, jo vairums no viņām nekad iepriekš nav spēlējušas Eirolīgā. Domāju, ka viņas gribēs parādīt maksimāli labāko sniegumu," skaidroja Kārkliņa.

Šosezon pirmo spēli LSBL turnīrā "TTT Rīga" aizvadīs 16.oktobrī, kad spēkosies ar "Rīga/TTT/Kadetes" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!