Foto: DELFI.lt

Spānijas kluba Vitorijas "Baskonia" basketbolists Jānis Timma un Pireju "Olympiakos" pārstāvis Jānis Strēlnieks novembrī nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, savukārt Rolands Freimanis drīkstēs spēlēt izlasē.

līdz ar to Latvijas izlase paliek bez vairākiem vadošiem spēlētājiem – arī NBA spēlējošajiem Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna.

"Diemžēl, bet mēs - ULEB Eirolīgas spēlētāji, esam nostādīti situācijā, kurā mums nekad nevajadzētu būt - kad ir jāizvēlas starp darba devēju, kurš uztur mūsu ģimenes, un savas valsts izlasi... Šī situācija nav mūsu atbildība un tās nav mūsu ambīcijas, taču lēmums ir jāpieņem tieši mums," sociālajā tīklā "Instagram" pavēstījis basketbolists. Klubā kopā pārrunājām šo situāciju, un, ņemot vērā slikto sezonas sākumu, kā arī neseno kluba galvenā trenera nomaiņu, pieņēmām kopīgu lēmumu, nepievienoties izlasei uz šo spēļu posmu. Vēlu veiksmi Latvijas izlasei Pasaules čempionāta kvalifikācijā un ticu, ka izdosies, taču šoreiz bez manis."

"Jau kopš jaunatnes izlasēm vienmēr pārstāvam savu valsti un nedēļām esam prom no ģimenēm, neskatoties uz nogurumu un traumu risku. Diemžēl šobrīd esam situācijā, kad jāpaziņo par lēmumu nespēlēt izlasēs 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs. Ceram, ka tuvākajā laikā situācija uzlabosies un atkal varēsim palīdzēt savām izlasēm," teikts sešu "Olympiakos" basketbolistu, tajā skaitā Strēlnieka, kopējā paziņojumā.

Kā zināms, ilgāku laiku Eiropas basketbols ir sašķelts divās nometnēs – FIBA un ULEB, kas rīko Eiropas spēcīgāko klubu turnīru Eirolīgu. ULEB Eirolīgā kopā ar Timmu vienā komandā spēlē uz valstsvienību neuzaicinātais Rinalds Mālmanis, bet Dairis Bertāns pārstāv itāļu vienību "AX Armani Exchange Olimpia".

Latvijas izlasei spēles ir 24. (viesos pret Turciju) un 26. novembrī (mājās pret Zviedriju), bet šajos datumos Eirolīgā nav spēļu. Milānas klubam ar Bertānu sastāvā spēle ir 23. novembra vakarā pret Strēlnieku un "Olympiacos", bet "Baskonia" tajā pašā vakarā Belgradā spēlēs pret "Crvena Zvezda". Bertāns jau iepriekš paziņoja, ka nepalīdzēs valstsvienībai, bet tagad par nespēlēšanu pavēstījis Timma.

Tāpat izlasei nāksies iztikt arī bez centra spēlētāja Mārtiņa Meiera un saspēles vadītāja Dāvja Lejasmeiera, bet neskaidrība ir par Rolandu Freimani. Tikmēr spēlēšanu apliecinājuši Ojārs Siliņš, Andžejs Pasečņiks, Jānis Blūms, Rolands Šmits, Andrejs Gražulis, Žanis Peiners, Artūrs Ausējs, kā arī Latvijas klubu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!